BERLIN 2017

Deutche Telekom i Huawei lansiraju prvu europsku 5G vezu

01.09.2017 u 14:01

Bionic
Reading

Deutsche Telekom mreža u Njemačkoj spremna je za 5G: Na DT-ovoj komercijalnoj mreži u središnjem Berlinu puštena je u rad 5G veza brzine više od dva gigabita u sekundi i niske latencije od tri milisekunde preko spektra od 3,7 gigahertza

Powered by Huawei korisnička oprema koristi 3GPP specifikacije za 5G New Radio (NR), a implementacija na komercijalnim web stranicama prva je u Europi i označava važan napredak u globalnom razvoju 5G.

'5G New Radio bit će ključan za zadovoljavanje sve većih zahtjeva naših korisnika za povezivanje koji kontinuirano rastu uz sve više mrežnih veza', izjavila je Claudia Nemat, članica Uprave Deutsche Telekoma za tehnologiju i inovacije. 'Naše dostignuće pokazuje izvedivost naših planova za isporuku vrhunskog, novog korisničkog iskustva.'

Partnerstvo i napredak

'Kao dugogodišnji partneri, Deutsche Telekom Group i Huawei udružili su se za uspješno testiranje 5G NR opreme na terenu na temelju najnovijih 3GPP R15 standarda. Ova dostignuća pokazuju mogućnosti 5G NR opreme kako bi udovoljili zahtjevima operatera za nove poslovne mogućnosti za krajnje korisnike. Huawei je uvjeren da partnerstvo s Deutsche Telekomom može u potpunosti pripremiti komercijalno lansiranje 5G NR usluga u Europi do 2020. godine zahvaljujući 3GPP standardizaciji', izjavio je Huimin Zhu, potpredsjednik 5G Huawei.

Implementacija u živom okruženju u središtu Berlina pomoću Huawei opreme i softvera temelji se na predstandardnom 5G sustavu koji prati 3GPP globalni standard za takozvani 'Nesamostalni Novi Radio'. Nesamostalni 5G NR način za poboljšanu mobilnu širokopojasnu (eMBB) upotrebu, znači da je veza usidrena u LTE, dok se nositelji 5G NR koriste za povećanje brzina prijenosa podataka i smanjenje latencije. Stoga će 5G New Radio biti razvijen evolucijom 4G LTE-a kao osnovnom linijom širokopojasnog pristupa. Specifikacije koje će omogućiti taj sustav bit će dovršene do prosinca 2017. kao prvi dio 3GPP Release 15.

'5G New Radio ima karakteristike koje ga čine idealnim za ispunjavanje sub 6Ghz srednjih frekvencijskih pojaseva za 5G aplikacije koje će zahtijevati mobilnu podršku, širokokutne pokrivače, kao i brzine prijenosa od više gigabita i milisekundnu nisku latenciju. 'S ovim stvarnim dostignućem, Deutsche Telekom čini svoj prvi važan korak prema lansiranju 5G mreže', kaže Bruno Jacobfeuerborn. "Kada definiramo standard, testirat ćemo ga 2018. kako bismo pripremili teren za širu implementaciju komercijalnih web stranica i ponudu uređaja za masovno tržište kada postanu dostupni.

Dan 5G iskustva

DT i Huawei suradnja provodi se kao dio Deutsche Telekoma 5G:haus inovacijskog partnerstva u svrhu unapređenja 5G kako bi standard postigao globalni uspjeh. Obje kompanije vesele se pokazati ovaj tehnički napredak i inovativne aplikacije tijekom Dana 5G iskustva u Berlinu 12. listopada 2017. godine.

Kako biste bili dijelom ove prekretnice na putu do 5G, molimo vas da se registrirate kod nas.

Posjetite štand

Posjetite štand Deutsche Telekoma u dvorani 21a na sajmu IFA u Berlinu od 1. do 6. rujna te isprobajte uživo naše proizvode i usluge. Cijela prisutnost Deutsche Telekoma na sajmu je neutralna na emisiju ugljika - sve emisije CO2 nastale prilikom postavljanja i upravljanja štandom u cijelosti su kompenzirane projektima smanjenja ugljika u inozemstvu.

  • +4
HT IFA BERLIN Izvor: tportal.hr / Autor: T-Com