POGLEDAJTE KAKO

Crtići budućnosti nastajat će i u virtualnoj stvarnosti

14.09.2015 u 07:13

Bionic
Reading

Ljubitelji uradaka iz Disneya vjerojatno su čuli za radove Glena Keanea, čovjeka koji se već gotovo četiri desetljeća bavi animiranjem i ilustriranjem nekih od najpoznatijih likova iz crtića. Keane je koristio mnoge alate, ali tek iskorakom u virtualnu stvarnost predstavio je nešto krajnje inspirativno

Ovaj čuveni animator primio se sustava HTC Vive za VR i korištenjem softvera Tilt Brush iz Googlea počeo raditi neke od svojih likova poput male sirene Ariel. Papir i olovka su jedna stvar, virtualni prostor nešto posve drugačije - i gotovo nezamislivo. Crtanje i rad u trodimenzionalnom prostoru činilo mu se vrlo ugodnim i 'neobično normalnim iskustvom'. Ipak, dodao je i kako će biti potrebno još neko vrijeme dok se potpuno ne savlada najbolji način za izvođenje različitih stvari u virtualnom prostoru.

Baš kao i kod drugih medija, smatra kako nije dovoljno nekome tek dati alat i očekivati izradu remek-djela. 'Za sve je potrebno strpljenje i vrijeme', rekao je.


'Smještanjem sebe u (virtualni) prostor i crtanje, to sad izgleda više kao ples', kaže ovaj Disneyjev animator koji se sjeća dana kada su ga boljela leđa dok bi dugo u noć crtao dvodimenzionalne stvari. Kako to izgleda sada, može se vidjeti u nastavku, a smiješak na licu animatora vjerojatno govori više no dovoljno: