IDE NABOLJE?

Čime nas je Ubisoft ugodno iznenadio na ovogodišnjem E3?

19.06.2015 u 16:11

Bionic
Reading

Prošlu godinu Ubisofta obilježili su upitni DLC-i još upitniji naslovi. Sve je upućivalo na to da će se naći rame uz rame s Electronic Artsom, barem po količini opakih komentara i kritika. Jesu li se izvukli s ovogodišnjim prezentacijama? Pa... čini se da bi to mogao biti slučaj

S obzirom na prošlogodišnje rezultate u igraćoj zajednici, očekivalo se da će 2015. Ubisoft odraditi 'na sigurno', poput Electronic Artsa. To, srećom, nije bio slučaj, a 'zlatne' franšize su na ovogodišnjoj konferenciji donekle bile stavljene postrance.

Što je onda novo? Posebnu pažnju izazvao je potpuno novi naslov For Honor, u kojem više igrača uzima ulogu vitezova, vikinga ili pak samuraja - i tamane protivnike. Zvuči jednostavno, izgleda fenomenalno i čini se kako Ubisoft ima izvrstan uradak u rukama - barem ako je suditi po prvim reakcijama na naslov.

Naravno, o 'igrivosti' tek treba donijeti presudu po izlasku naslova na tržište, a posebna pažnja će sasvim sigurno pasti na mehaniku igranja. Developeri obećavaju da će igrači uistinu morati trenirati  kako bi prepoznali gard protivnika te odlučili hoće li povući mač u pravom smjeru - i u kojem trenutku.


Malo tko (iznenađujuće) nije čuo za uspješnicu South Park: The Stick of Truth. E, sad svi koji su pratili E3 znaju i za South Park: The Fractured But Whole, nasljednika tog popularnog i otkačenog naslova. Na prve psovke na pozornici nije trebalo čekati dugo. Iako sama igra nije prikazana van najave, očekuje se da će biti... pa, bolja? 'Na kraju Stick of Truth naučili smo kako raditi videoigre', rekao je šaljivo jedan od tvoraca naslova Trey Parker.

Je, je, Tom Clancy's The Division najavljen je prije nekoliko godina. Pa, najavljen je opet. Eto. MMO naslov je sad već podebelo u razvoju, a ove godine je Ubisoft prikazao demo s tročlanim timom koji se sprema za borbu protiv grupe neprijatelja, a pri tom im se pridružilo još nekoliko igrača.

Zaplet? Nakon što su im pridruženi igrači pomogli u borbi, tročlani tim ih je našopao olovom i osigurao plijen samo za sebe. Zvuči veselo? Pa, jedan zločesti član tima je nakon svega ubio drugo dvoje, jer... Teško je dijeliti plijen s drugima. Cilj u razvoju igre je da se 'igrači mogu ponašati kao potpuni šupci', riječima voditeljice prezentacije Aishe Tyler. Biranje prijatelja u igri stoga će trebati raditi vrlo...VRLO pažljivo.

Ubisoft oživljava i Rainbox Six brand (nije da se lako zaboravio, zar ne?) s novim naslovom Siege. Posrijedi je PvP naslov kojeg se odmah lako usporedilo s Counter-Strike: Global Offensive. S razlogom ili ne, tek treba vidjeti:

Otkriven je i treći Tom Clancy's naslov - Ghost Recon Wildlands, možda najveće iznenađenje ovogodišnje prezentacije. Iako je gameplay vrlo nalik na sve do sada, ovaj Ghost Recon krasit će otvoreni svijet. Zvuči dovoljno dobro.

Kakva bi to prezentacija bila bez novog Assassin's Creed naslova? Ovoga puta otkriven je Syndicate, smješten u viktorijansku Englesku. Valja se nadati da neće biti bugovita kao Unity...

Od ostalih stvari vrijedi izdvojiti The Crew, koji će dobiti proširenje pod imenom Wild Run, a u sklopu kojeg igrači mogu uživati u off-road trkama. Prikazani su još traileri za Anno 2205, baš kao i Just Dance 2016