BUG FUTURE SHOW

Bug privukao više od 1.000 tehno entuzijasta

30.01.2014 u 16:23

  • +24

Bug Future Show

Izvor: Promo fotografije / Autor: Maksima komunikacije

Bionic
Reading

U neformalnoj i opuštenoj atmosferi mogli su, između ostalog, isprobati Oculus Rift, iz prve ruke čuti kako je bilo na CES-u u Las Vegasu, kao i koji će trendovi obilježiti naš suživot s tehnologijom u ovoj i godinama koje dolaze

Po procjeni organizatora, kroz zagrebačko kino Europa prošlo je više od tisuću posjetitelja.

U neformalnoj i opuštenoj atmosferi tijekom Bug Future Showa doznali su, između ostalog, za brojne novosti iz svijeta tehnologije, imali prilike od Dragana Petrica i Bojana Mušćeta iz prve ruke čuti kako je bilo na CES-u u Las Vegasu te čuti koji će trendovi obilježiti naš suživot s tehnologijom u ovoj godini, kao i u godinama koje dolaze.

Različita predavanja, rasprave i prezentacije, gadgeti i projekcije budućnosti bili su vezani uz glavnu temu - The Next Big Thing (sljedeća velika stvar u tehnologiji). Više od 30 govornika je pokušalo odgovoriti na tu temu.

Uz uvodno predavanje HT-ove Nataše Rapaić i panela o pravilima igre u post-Facebook eri interneta, moglo se čuti i raspravljati o korisničkim sučeljima preko kojih će se u budućnosti komunicirati s računalima te ratu pametnih telefona, trenutačno najuzbudljivijoj grani ICT industrije, kao i predavanju o hejtanju i lajkanju tehnologije.

'Da se poslužim jezikom današnjih korisnika najzastupljenije mreže, lajkam ovoliko zanimanje za naš show i moram priznati da je ukupan broj posjetitelja nadmašio sva naša očekivanja. Veseli me najaviti da nećemo stati na tome, nego da ćemo još ove godine organizirati i još događanja za naše čitatelje. Sjajna je prilika da ih možemo sresti i uživo i razmijeniti s njima iskustva i mišljenja te sugestije kako da budemo još i bolji', istaknuo je Miro Rosandić, glavni urednik svih Bugovih izdanja.

'Odaziv posjetitelja pokazuje kako bi Bug Future Show mogao postati jedan od najvećih ICT događanja u Hrvatskoj i regiji', uvjeren je Dragan Petric, izvršni urednik Buga.

Rosandić i Petric predstavili su i novi broj Buga, tiskanog u 30.000 primjeraka, u kojem su bagovci podijelili svoju viziju iduće velike stvari, s naglaskom na internetu stvari (Internet of Things), nosivu tehnologiju i robotiku, kao najizglednije kandidate koji će promijeniti način života kakav živimo te komunikaciju u bliskoj budućnosti.

Uz glavni, održan je i popratni program, u kojem su predstavnici sponzora i partnera showa predstavili svoje proizvode i usluge te omogućili posjetiteljima da ih uživo isprobaju.

U manjoj dvorani Mueller odvijao se dodatni program. Moglo se čuti više o poduzetničkom inkubatoru Deutsche Telekoma Hub:raum, viziji budućnosti koja dolazi 2020. prema predviđanjima Nokia Solutions and Networksa i o neobičnom hrvatskom startupu, nazvanom Yoolud, koji u virtualnoj stvarnosti koristi prave ljude u ulogama avatara.

Održan je i okrugli stol o razvoju igara u Hrvatskoj, na kojem su sudjelovali predstavnici nekoliko domaćih razvojnih timova najzabavnijeg tipa softvera.

Svima koji nisu mogli prisustvovati showu, u sljedećem broju Buga, koji izlazi 27. veljače, bagovci su pripremili opširnu video-reportažu s cijeloga događanja na DVD-u, koji će isporučiti zajedno s časopisom.