ZAMIJENILI LJUDE

Boeing krumpirima testirao bežični signal

24.12.2012 u 13:08

Bionic
Reading

U potrazi za pouzdanijom metodom kojom bi osigurala bežični pristup internetu tijekom leta, američka tvrtka pomoć je potražila od - povrća

I, tko bi rekao - eksperiment je uspio.

Koristeći vreće sirovine za pire krumpir, ukupno teške nešto više od devet tona, kao zamjenu za putnike, boeingovci su uspjeli poboljšati uvjete za testiranje bežične mreže, što im je omogućilo pronalaženje načina na koji osigurati bržu i postojaniju vezu u cijeloj kabini.

Krumpiri su uspješno zamijenili putnike ne samo što se težine tiče, već i po tome kakvu prepreku predstavljaju bežičnim signalima, piše PC Mag. U tome su, izgleda, prilično nalik ljudima. I ne samo po tome, rekli bi zlobni jezici.

Al' pustimo njih. U Boeingu tvrde da su, krumpirima zahvaljujući, uspjeli skratiti testiranje s dva tjedna na samo deset sati.

Inženjeri su pronašli novi način mjerenja kvalitete signala, što je povećalo kvalitetu i učinkovitost testiranja. A izgleda da su razvili i sustav koji će moći funkcionirati, a da ne ometa elektroniku korištenu za upravljanje zrakoplovom.

Nakon testiranja krumpiri nisu završili na otpadu, već su donirani organizacijama koje prikupljaju hranu za siromašne.