odblokirani bugom

Blokirali ste nekoga na Facebooku? Ovo vam se sigurno neće svidjeti

03.07.2018 u 09:44

Bionic
Reading

Krajem svibnja pojavio se bug koji je bio aktivan svega tjedan dana, no u tom razdoblju odblokirana je najmanje po jedna blokirana osoba sa popisa 800.000 korisnika. Ako ste bili pogođeni pogreškom, Facebook će vam poslati obavijest

Ako blokirate nekoga na Facebooku, vjerojatno želite da tako i ostane. Barem dok ne odlučite drugačije. No stvari na mreži ne funkcioniraju uvijek na takav način.

Facebook je upravo objavio da je oko 800.000 korisnika bilo pod utjecajem pogreške u kodu što je dovelo do neprimjetne deblokade 'nekih' blokiranih osoba. Iako je informacija o pogrešci tek sad izašla u javnost, bug je bio aktivan od 29. svibnja do 5. lipnja, kažu iz Facebooka.

Brane se činjenicom kako je bug na 80 posto računa odblokirao samo jednog korisnika, no nisu napisali koliki je ukupan broj privremeno odblokiranih.

Treba napomenuti kako bug nije otišao toliko daleko da bi korisnike i blokirane osobe ponovno sprijateljio, čak iako su bili prijatelji prije blokiranja. To znači da ništa što korisnici nisu objavili javno nije bilo vidljivo kontaktima koji su tih dana bili odblokirani.

Međutim, odblokirani su u tom periodu mogli dodati korisnika koji ih je prije blokirao za prijatelja ili kontakt na Messengeru.

Iako Facebook o događaju daje samo šture informacije i ne govori mnogo o tome što je uzrokovalo pogrešku, šalju obavijest svakome za koga vjeruju da je pogođen bugom, piše TechCrunch.

  • +19
Mark Zuckerberg – saslušanje Izvor: Pixsell / Autor: Douliery Olivier/ABACA/PIXSELL