NOVI/STARI IGRAČI

Blink i N-informatika dogovorili spajanje

10.07.2013 u 09:03

Bionic
Reading

Tvrtke Blink i N-informatika odlučile su se na spajanje kako bi ojačale svoju konkurentnost na domaćem, ali i na regionalnom tržištu i istovremeno poboljšale kvalitetu svojih usluga malim i srednjim tvrtkama

Dvije zagrebačke informatičke tvrtke, Blink i N-informatika, objavile su odluku o spajanju u novu informatičku tvrtku koja će ubuduće poslovati pod imenom Blink.

Kako je novinarima pojasnio dosadašnji direktor N-informatike i sadašnji član uprave nove tvrtke Blink, Ivan Ante Nikolić, na ideju o udruživanju došli su spontano.

'Već smo dulje razmišljali o udruživanju s nekim. Kad smo se Roko Babić i ja slučajno susreli na jednoj konferenciji, uz kavu smo počeli razgovor o eventualnom udruživanju. Šest mjeseci kasnije, stojimo pred vama i predstavljamo vam novi Blink', rekao je Nikolić.

Istaknuo je kako se ne radi ni o kakvom preuzimanju jer su vlasnici razmijenili vlasničke udjele. Spajanje je bilo moguće i jer su obje tvrtke slične po veličini i prihodima, a kompatibilne su što se tiče usluga koje nude. Istovremeno, zahvaljujući spajanju tvrtki smanjit će fiksne troškove za oko pet posto.

'Obje tvrtke su usmjerene na tržište malih i srednjih poduzetnika kojima nude međusobno komplementarne usluge. Spajanje se nametnulo kao logičan potez koji nama donosi sinergiju i mogućnost daljnjeg rasta, a korisniku cjelovitu, prilagođenu i ekonomičnu uslugu', dodao je Roko Babić, direktor dosadašnjeg i član uprave novog Blinka.

Nova tvrtka imat će više od 20 zaposlenih, a želja im je u budućnosti zaposliti još ljudi.

Ambiciozno očekuju kako će zahvaljujući proširenju ponude u prvoj godini nakon sjedinjenja bilježiti rast prihoda od 20 do 30 posto.

'Mali poduzetnici i start-up tvrtke se stalno spominju kao jedna od glavnih poluga gospodarskog oporavka i rasta, kako u Hrvatskoj tako i u EU, a svima njima treba ekonomična, fleksibilna i prilagođena usluga, od clouda do internih rješenja', dodao je Babić.

Nikolić je pojasnio i kako se spajanjem u novu tvrtku mogu bolje pozicionirati na hrvatskom tržištu, suočiti s eventualnom konkurencijom koja će doći zbog ulaska Hrvatske u EU, a u planu im je i proširenje poslovanja na regiju.

'Ne znam hoće li spajanje i udruživanje postati praksa i kod drugih informatičkih tvrtki u Hrvatskoj. Znam da neki o tome intenzivno razmišljaju', rekao je Nikolić te dodao kako je konsolidacija i spajanje postao trend u IT industriji.