ŽENSKA PRAVA HOĆU

Bikini feminizam Else Hosk

12.12.2014 u 07:29

Bionic
Reading

Neke manekenke su počele koristiti ovu zabranjenu riječ koja počinje na 'f' nakon što su se u medijima kao fem....tice izjasnile Beyonce i Taylor Swift

'Naravno da sam feministica!', ponosno je odgovorila na pitanje fotoreportera nakon ovogodišnjeg Victoria's Secret modnog eventa. Iako bi čovjek pomislio kako mankenke koje nose donje rublje ne vole ili nisu upoznate s riječi 'feminizam', Elsa misli kako je došlo vrijeme da žene ostvare jednaka prava u društvu kao i muškarci.

Mnoge su je kolegice pitale što joj znači ta prosta riječ i zašto je koristi. 'Rođena sam i odrasla u Švedskoj. Tamo ne postoje žene koje ne misle da je društvo patrijarhalno ili koje ne misle da se treba svrgnuti ekonomska i politička dominacija muškaraca', tvrdi ova visoka Šveđanka.

Štoviše, u slobodno vrijeme Elsa pomaže ženama žrtvama 'traffickinga'. Aktivna je u nevladinoj udruzi FAIR Girls. Srce joj se slomilo kad je prvi put čula kroz kakav pakao su prošle djevojke žrtve seksualnog nasilja. Supermen poručuje: jedan svijet, jedna borba! Bravo Elsa!