SMARTFONI

Asusov novi ZenFone 6 ima neobično rješenje za ekran bez ureza

17.05.2019 u 13:16

Bionic
Reading

Najnovija uzdanica tajvanskog proizvođača hardvera doskočila je zubićima i urezima pozadinskom kamerom motiranoj na minijaturnoj šarki

Asus je pripremio još jedan telefon ugodan džepu koji nastoji predstaviti alternativu skupim uređajima na kakve smo navikli kod Googlea, Applea, Samsunga i Huaweija. Njihov ZenFone 6 ima predloženu cijenu od 499 dolara, uopće nema urez i koristi stražnju kameru da snima selfije. Kako? Pomoću šarke koja cijeli sustav kamera okreće prema naprijed kada ih korisnik odluči koristiti za selfije.

Kao što je to OnePlus 6 napravio sa urezom na Pro varijanti, ZenFone to radi šarkom koja kameri daje dvostruku namjenu te kao OnePlus ima zaštitu od pada koja kamericu okrene nazad čim telefon zaključi da leti prema zemlji.

Izvor: Društvene mreže / Autor: ASUS

Pod poklopcem uređaja nalazi se brzi Snapdragon 855, baterija od 5000 mAh, a uređaj krasi priključak za 3.5 milimetarske slušalice zato jer može.

Ovo sve možda nije argument za juriš prema dućanu, no uzmemo li u obzir da ovaj smartfon košta 500 dolara, postoji šansa da će jednog dana kada izađe (22. svibnja) dobiti velik broj fanova među ljudima koji mrze ureze i apsolutno obožavaju niže cijene.