IFA 2019

Asus je upravo predstavio gejmerski laptop s najbržim ekranom ikad

06.09.2019 u 13:36

Bionic
Reading

Umjesto 'sporih' ekrana od 120 i 144 Hz koji dominiraju tržištem gejmerskih laptopa, Asus je u svoje novo računalo ugradio onaj od 300 Hz

Premda je nekim vlasnicima PC računala koncept igranja igara na laptopu i dalje tabu, Asus ne prestaje unaprijeđivati tehnologiju za prijenosni gejming. Nakon što je na CES-u predstavio super-skupi ROG Mothership, kompanija je na sajmu IFA 2019 predstavila najbrži ekran za laptop na svijetu.

Premda većina gejmerskih laptopa današnjice koristi brzinu osvježenja od 120 i 144 Hz, 'ekstremni' brendovi poput Alienwarea, Omena, Razera i Asusa nude one od 240 Hz. Brže osvježavanje ekrana, podsjetimo, smanjuje zamućivanje i omogućava glađe igranje.

Kako bi u cijelosti iskoristili prikaze od 300 Hz, trebat će vam vrlo jaka grafička kartica i laptop koji zbilja može gurnuti do preko 240 sličica u sekundi. Asus tvrdi da ekran od 300 Hz jako pomaže pri reduciranju trzanja povlačenjem nove slike svake 3.3 milisekunde dok usklađuje osvježenje ekrana sa 3 milisekunde - vremenom reakcije piksela. Rezultat je 25 posto povišen standard u odnosu na trenutne turnirske standarde, kažu iz Asusa.

Asus Zephyrus S GX701 je prvi laptop koji će koristiti ekran nove generacije, a bit će dostupan u listopadu. Ostala Asusova računala koja će podržavati novu tehnologiju ekrana počet će se pojavljivati tijekom iduće godine.

Asus je također najavio da će laptopi Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502 i Strix G G531 / G731 uskoro biti dostupni i u novoj 'ledenjak plavoj' boji. Asus je, zbog nekog razloga, uvjeren da će hladniji tonovi više odgovarati tvorcima sadržaja koji se bave gejmingom. Podsjetimo, navedeni laptopi najavljeni su ranije ove godine, s time da neće dobiti ništa novog osim nove boje.

Laptopi nove boje bit će dostupni od trećeg kvartala ove godine.