PRIČA SE

Apple želi proizvođača senzora za Kinect

16.07.2013 u 17:19

Bionic
Reading

Jabučari navodno razmišljaju o kupovini izraelske tvrtke koja proizvodi poluvodiče, a poznata je po tome što je isporučivala tehnologiju koju je Microsoft ugradio u prvo izdanje Kinecta za konzolu Xbox 360

Site Verge prenosi navode lokalnog lista Calcalist, prema kojima je u igri ponuda vrijedna 280 milijuna dolara (oko 1,6 milijardi kuna) za kompaniju koja se specijalizirala za proizvodnju 3D senzora.

U Appleu su i prije bili zainteresirani za izraelske tvrtke. U siječnju prošle godine kupili su Anobit, tvrtku koja proizvodi flash memoriju, za 400 milijuna dolara (oko 2,3 milijarde dolara).

Tehnologija trodimenzionalnog skeniranja koju su razvili u Primesenseu ugrađena je u 20 milijuna uređaja, uključujući smarphone i tablete te prijenosne skenere koji mogu stvoriti detaljne modele interijera u boji.

Prije su se više fokusirali na proizvode za računalnu industriju. U zadnje vrijeme su se udružili s ASUS-om, za koji rade 3D senzore za WAVI Xtion PC. Osim toga, bavili su se razvojem 3D igara koje se aktivira na pokret, kao i surađivali s kompanijama koje se bave trgovinom, robotikom i zdravstvenom zaštitom.