DOBRI DIV

Apple će udvostručiti donacije zaposlenika

09.09.2011 u 08:22

Bionic
Reading

Nasljednik Stevea Jobsa Tim Cook najavio je kako će Apple udvostručiti donacije svojih zaposlenika neprofitnim organizacijama

Tvrtka iz Cupertina uplatit će isti iznos na račune neprofitnih organizacija kao i njezini zaposlenici, sve dok je taj iznos manji od 10 tisuća dolara, piše Forbes

'Nadahnuti smo velikodušnošću naših kolega. Ovaj će program pomoći da individualno darivanje ima još dalekosežniji utjecaj', napisao je Cook u internoj obavijesti zaposlenicima.

Jobs nije puno govorio o svojim filantropskim aktivnostima. New York Times je u članku objavljenom krajem kolovoza primijetio kako se nije uključio u trend javnog dobročinstva, kao što su to recimo učinili Bill Gates i Warren Buffet.

Članak su mnogi kritizirali, uključujući i pjevača grupe U2 Bona. 'Samo zato što je vrlo zauzet ne znači da on i njegova supruga Laurene ne razmišljaju o tim stvarima. Ne morate mu biti prijatelj da bi znali koliko puno drži do privatnosti i da ništa ne radi polovično', napisao je Bono u pismu redakciji.

Jobsova supruga Laurene članica je više upravnih odbora neprofitnih organizacija.