NOVI STARTUPOVI

Aplikacija protiv stresa dobila hub:raumovu stipendiju

19.02.2015 u 06:54

Bionic
Reading

Osvajanje stipendije značajno povećava izglede da se startup Meridda nađe među izabranim hrvatskim predstavnicima koji će se u lipnju ove godine zaputiti na hub:raumov program WARP u Krakowu

Hrvatska podružnica Founder Institutea, jednog od najvećih svjetskih programa obrazovanja za startupove, predstavila je sedam startupova koji su završili zimski semestar inkubacije u sezoni 2014/2015.

Imali smo prilike vidjeti i čuti sedam solidnih, zanimljivih i dobro promišljenih projekata, na kojima je - uz same osnivače - tijekom zadnja tri i po mjeseca radilo 30 mentora Founder Institutea.

Svima su uručene potvrde o uspješnom završetku programa, no samo je jedan dobio stipendiju poduzetničkog inkubatora Deutsche Telekoma.


Meridda je mobilna aplikacija za smanjivanje stresa, čiji tvorci ciljaju prvenstveno na američko tržište. Moći će mjeriti razinu stresa, oslanjajući se na senzore mobilnih uređaja i, djelomično, na unos zdravstvenih podataka te povezati se s uređajima kao što su fitness trackeri. Temeljem prikupljenih podataka vlasniku smartfona na kojem se nalazi ponudit će prilagođene preporuke kako se nositi s nagomilanim stresom.

Osvajanje stipendije značajno povećava izglede da se ovaj startup nađe među izabranim hrvatskim predstavnicima koji će se u lipnju ove godine zaputiti na hub:raumov program WARP u Krakowu.

Evo i pregleda ostalih predstavljenih projekata.

Adventure Donkey je kombinacija bloga i platforme za rezervaciju usluga avanturističkog turizma. Povezivat će turiste, vodiče i ponuđače usluga, a planiraju nuditi i medijski sadržaj.

Aludent je minimalistički dizajnirana četkica za zube, s aluminijskom drškom u kojoj možete pohraniti pastu za zube i zamjenjivim glavama od bioplastike.

Gaming Battleground namjerava stvoriti platformu koja će amaterima igračima računalnih igara omogućiti sudjelovanje u turnirima nalik onim profesionalnim. Početak rada već čeka više od 700 korisnika.

Intelligent Warranty je platforma koja će omogućiti izdavanje elektroničkog jamstva i praćenje popravka pokvarenih uređaja.

Rapid Cubes je rješenje koje bi alate za poslovnu inteligenciju trebalo donijeti tvrtkama koje se bave e-trgovinom diljem svijeta, gdje god postoji pristup internetu.

Bookasail želi postati Booking.com za jedrenje. Korisnicima će, između ostalog, omogućiti uspoređivanje različitih ponuda, a ciljaju na 11 posto udjela u 770 milijuna eura (oko 5,8 milijardi kuna) vrijednom tržištu nautičkog turizma.

Dražen Nikolić iz Founder Institutea rekao je kako je ova generacija jedna od najuspješnijih dosad. Kroz program je ukupno prošao 31 tim. Founder Institute planira do 2020. godine generirati dovoljno održivih tvrtki koje će otvoriti 500 novih radnih mjesta u Hrvatskoj.