KAO NA IOS-U

Android će uskoro dobiti svoje rješenje za učinkovit lokalni prijenos datoteka

02.07.2019 u 13:17

Bionic
Reading

Nova značajka nosi ime Fast Share, a njezin je zadatak zamijeniti do sad korišteni Android Beam. Riječ je, ukratko, o funkciji koja nastoji emulirati Appleov poznati AirDrop

Jedna od iPhoneovih korisnih značajki je i elegantno bežično prebacivanje podataka među uređajima pod imenom AirDrop. Vlasnici Androida bi, prema najnovijim glasinama, uskoro trebali dobiti nešto slično. 9to5Google otkrio je funkciju Fast Share za Android koja će, kao i AirDrop, koristiti kombinaciju WiFi-ja i Bluetootha kako bi poslala datoteke ili memorirani tekst obližnjim vlasnicima telefona. Ako ga uključite vidjet ćete obližnje uređaje koji podržavaju Fast Share, nakon čega će dijeljenje informacija biti pitanje nekoliko pritisaka na ekran (uključujući i potvrdu o primljenoj datoteci).

ISTRAŽUJTE

Ovo su najbolje nove značajke Google Mapsa, isprobajte ih

Pogledaj galeriju

U čemu je onda razlika?

Googleova značajka, za početak, ne ograničava mogućnost slanja samo vašim kontaktima, premda ju je moguće donekle ograničiti na 'Favorite'. Sudeći prema neslužbenoj slici funkcije, čini se da ćemo podatke dijeliti putem Chromebookova, iOS uređaja i čak Wear OS pametnih satova.

Verzija Fast Sharea za iOS će, naravno, imati zasebnu aplikaciju.

Kada stiže?

Premda se radi o vrlo korisnoj aplikaciji, još nije poznato kada će ona postati dostupna. Trenutne prognoze predviđaju da se radi o programu koji nema veze sa Androidom Q, što znači da je riječ o trenutno jedinom načinu za slanje podataka lokalnim korisnicima bez posezanja za aplikacijama poput Googleovih Filesa.