PRISTUPAČNOST SVIMA

Access upravljač za PS5 u prodaju dolazi 6. prosinca

14.07.2023 u 14:03

Bionic
Reading

Sonyjev specijalni kontroler za igrače s invaliditetom koštat će 89,99 eura, bit će dostupan od 6. prosinca, a prednarudžbe kreću 21. srpnja

Sony je razvio kontroler koji igračima s invaliditetom omogućuje udobniju i dulju igru. Kompanija je u četvrtak službeno potvrdila dolazak novog Access kontrolera za PS5 koji će izaći 6. prosinca, dok će prednarudžbe krenuti 21. srpnja.

Dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 89,99 eura, ovaj kontroler za pristupačnost omogućuje prilagodbu oblika i rasporeda tipaka i čepova raznih oblika i dizajna te, po potrebi, korištenja kontrolera iz bilo koje orijentacije u 260 stupnjeva te spajanje dodataka za pristupačnost trećih strana putem četiri standardna priključka za proširenje od 3,5 mm.

PS5 konzola već ima postavke za kontroler pristupa koje se može konfigurirati prema potrebama igrača, što znači da će se uz Access kontroler neke naredbe moći stvoriti do 30 kontrolnih profila, prilagoditi postavke sticka, uključiti/isključiti naredbe ili potpuno onemogućiti gumbe kako bi se spriječilo slučajno pritiskanje.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Konzola podržava spajanje dva kontrolera Access i jedan DualSense bežični kontroler za igru u više igrača. Više o kontroleru možete pronaći ovdje.