DIGITALNA DEMONSTRACIJA SILE

A sad - malo kineske ratne pornografije

04.09.2015 u 16:08

Bionic
Reading

Kineska kompanija Tencent predstavila je petominutnu animiranu demonstraciju kineske vojne sile, a ona je bizarna koliko i spektakularna

Kina je nedavno proslavila svršetak Drugog svjetskog rata velikom vojnom paradom. Jedna od njihovih najvećih investicijskih kompanija, Tencent, doprinijela je proslavi petominutnom računalno generiranom demonstracijom kineske vojne sile. Podsjetimo, Tencent je 200 milijardi dolara teška korporacija koja u Kini ima svoju društvenu mrežu, a na zapadu masivne udjele u nekim od najvećih gejming kompanija, poput Riot Gamesa (tvoraca trenutno najigranije igre na svijetu - League of Legends) i Epic Gamesa

Uzmemo li sve ovo u obzir, činjenica da Tencent predstavlja kinesku vojsku u sklopu 3D animacije nimalo nije čudna, a ono što je fenomenalno su scenarij i sirova teatralnost.


Pokazivanje raspoloživog arsenala, napominjemo, nije ništa novo. Amerikanci i Rusi rade to putem videoigara, filmova i konkretnog ratovanja već desetljećima. Način na koji ga je izveo Tencent doista je... pa... najbolje da pogledate prilog i zaključke donesete sami.

Kineska virtualna vojna parada

Iskreno, ako se iz ovoga da zaključiti jedna jedina stvar, onda je to da, što god uradili, ne želite apsolutno NIKAD gađati kineske transportne avione.