IZDALI GA NA TWITTERU

Zvijezda Manchester Uniteda s najvećom plaćom na svijetu u problemima zbog ovisnosti o videoigrama; procurili nevjerojatni podaci

30.01.2020 u 08:55

Bionic
Reading

Mladi nogometaš Manchester Uniteda Luke Shaw, koji je svojevremeno stekao epitet 'najplaćenijeg tinejdžera na svijetu', pravi je ovisnik o videoigrama, a sve je procurilo u javnost

Kada je u ljeto 2014. godine Luke Shaw u transferu teškom više od 30 milijuna eura iz Southamptona prešao u Manchester United, postao je vijest dana u svjetskim medijima. Takav novac dati za tinejdžera koji igra na poziciji lijevog beka za mnoge se činio prevelik, ali u klubu s Old Trafforda bili su uvjereni da je to odlična investicija.

Od toga dana pa do danas Luke Shaw slovi kao najplaćeniji lijevi bek na svijetu s godišnjom plaćom od nevjerojatnih 11 milijuna eura. Jesu li njegovim igrama u potpunosti zadovoljni, teško je reći, ali činjenica jest da je često ozlijeđen. No isto tako je u javnost procurilo kako baš i ne spava redovito jer je ovisnik o videoigrama.

Sve je procurilo u javnost kada je jedan korisnik Twittera Mike iz podataka koji su mu bili dostupni u razdoblju od studenoga 2016. do rujna 2019. izvukao sljedeće:

  • Shaw je ukupno proveo 74.800 minuta igrajući svoju omiljenu videoigru Call of Duty (preračunato u sate, gotovo 52 dana!)
  • na popularnu igru Fortnite potrošio je još ukupno 18.000 minuta (malo manje od 13 dana)
  • u tom razdoblju skupio je ukupno 9389 minuta u dresu Manchester Uniteda

Kako od svog dolaska u Manchester United nije opravdao novac uložen u njega te je propustio velik broj utakmica (u prve četiri sezone ukupno je nastupio svega 43 puta u Premiershipu!), logično je da su ga navijači počeli prozivati po društvenim mrežama.

No to nije sve. Prema svjedočenju nekih gejmera (KOMENTARI ISPOD TWEETA!), Shaw je redovito plaćao druge da igraju u njegovo ime kako bi imao što bolji plasman na ljestvici. Navodno je za to potrošio ogroman novac, a nakon što je sve ovo procurilo u javnost jasno je da čelnici kluba moraju nešto poduzeti.