ISKRENI JAMES HARDEN

Zvijezda Houstona svojom izjavom poslala je jasnu poruku svim konkurentima

11.04.2017 u 14:35

Bionic
Reading

NBA sezona koja završava u srijedu 12. travnja može se, kada su u pitanju rekordi, opisati zaista posebnom. Naravno, priča godine svakako je Russell Westbrook koji je završio sezonu s rekordnim brojem triple-doublea učinaka te triple-double prosjekom, što nije viđeno 55 godina. Usto je Westbrook prvi strijelac lige i gotovo sam odveo je svoju momčad do nastupa u play-offu. No postavlja se pitanje je li to dovoljno da već unaprijed znamo tko će biti MVP sezone?

Ostala su još svega dva dana osnovnog dijela NBA sezone, ali debate oko nagrade za MVP-a se ne stišavaju. Tijekom sezone bilo je dosta polemika o tome tko najviše zaslužuje nagradu za najkorisnijeg igrača, da bi sinoćnje partije učinile utrku još zanimljivijom, piše specijalizirani košarkaški portal nbacro.com.

Naime prva violina OKC-a Russell Westbrook je u nedavnoj pobjedi nad Denver Nuggetsima ostvario rekordni 42. triple-double u sezoni, čime je prestigao legendarnog Oscara Robertsona zabilježivši 50 koševa, 16 skokova i 10 asistencija.

S druge strane James Harden je ubacio 31 koš uz 15 asistencija i 11 skokova u 54. pobjedi Rocketsa ove sezone. Nakon utakmice Harden je upitan da prokomentira uspjeh protukandidata Westbrooka i što misli o njegovim prilikama za MVP nagradu.

'Ne želim ulaziti u rasprave i davati škakljive izjave. Samo ću ovo reći - oduvijek sam mislio da je pobjeđivanje ono što je najbitnije u košarci i da se broj pobjeda uzima u obzir', bio je kratak Harden, inače najbolji asistent te drugi strijelac lige.

Ovom izjavom zvijezda Rocketsa je nesvjesno dala prednost još jednom MVP kandidatu, Kawhiju Leonardu, koji je sa Spursima ostvario 61 pobjedu ove sezone. Jedan od kandidata je i LeBron James, ali i svakako Kevin Durant, Steph Curry i Isaiah Thomas. Nikad jača konkurencija!

Jedno je sigurno, a to da nas čeka zanimljiv izbor za najkorisnijeg igrača NBA lige za sezonu 2016/2017., ali prije toga ćemo svjedočiti MVP play-off seriji u kojoj se sastaju upravo Houston Rocketsi i Oklahoma City Thunderi. Nekako sve ide prema tome da ćemo dobiti MVP-a iz momčadi koja prođe dalje u dvoboju između Russella Westbrooka i Jamesa Hardena…