Borba protiv rasizma

Zvijezda Chelseaja šokirana ponašanjem navijača u derbiju s Tottenhamom: 'Kada će prestati ove gluposti? Sada je 2019....'

23.12.2019 u 22:49

Bionic
Reading

Branič njemačke nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Chelsea Antonio Rudiger (26) zatražio je bržu akciju protiv rasističkih zlostavljača

Branič njemačke nogometne reprezentacije i engleskog premierligaša Chelsea Antonio Rudiger (26) zatražio je bržu akciju protiv rasističkih zlostavljača.

Rudiger je u nedjelju za vrijeme derbija protiv Tottenhama bio žrtva rasističkih uvreda s tribina, a Udruga profesionalnih nogometaša (PFA) je zatražila vladinu istragu o rasizmu u engleskom nogometu.

'Zaista se nadam da će počinitelji uskoro biti pronađeni i kažnjeni. Na tako modernom nogometnom stadionu kao što je Tottenhamov s brojnim televizijskim i sigurnosnim kamera počinitelje se mora pronaći', kazao je tamnoputi branič, dodavši:

'Ako kamere nisu snimile incidente, onda je na stadionu bilo svjedok. Baš je šteta što rasizam još postoji u 2019. Kada će prestati ta glupost?'.

Iz Tottenhama su poručili kako pregledavaju snimke i obećavaju 'najjaču moguću akciju' ako se utvrdi da je neki navijač napravio rasističke geste.

'Budite sigurni da ćemo detaljno istražiti ovo pitanje. Svaki navijač za kojeg se utvrdi da je kriv dobiti će doživotnu zabranu.'

Organizacija za borbu protiv rasizma Kick It Out pozdravila je ponašanje suca Anthonyja Taylora za poštovanje protokola pri rasističkim ispadima navijača.

'Zaista je žalosno ponovno vidjeti rasizam na nogometnoj utakmici, ali mislim da je važno o tome razgovarati u javnosti. Ako ne, to će se zaboraviti za nekoliko dana (kao i uvijek)', dodao je Rudiger.