MILIJUNI EURA

Zvezda u kolapsu: Dugovi frcaju sa svih strana

20.11.2012 u 14:59

Bionic
Reading

Beogradska Crvena zvezda nalazi se u jako teškoj financijskoj situaciji, a zanimljivo, nakon izvršene revizije saznalo se i da duguje tvrtkama čiji se vlasnici uopće ne znaju. Navodno 'crveno-bijeli' i duguju - samo sebi!

Nije nikakva novost da Crvena zvezda ima problema s financijama, no nova revizija, kako prenose beogradski mediji, ipak je premašila sva očekivanja. Kurir piše da je dug 'crveno-bijelih' možda i 60 milijuna eura, a tko tu kome duguje, to je gordijski čvor koji još nije raspetljan.

'Što se tiče tvrtki koje su Zvezdi dale zajam, spisak je poduži. Najviše je posudila tvrtka MD Beogradski evropark, oko 1,8 miliona eura, ali revizija još nije utvrdila tko je vlasnik te firme. Isto tako, traže se strani zajmodavci koji su klubu dali oko 900.000 eura. Kompanija Jugotrejd u vlasništvu Branimira Babarogića dala je klubu 87.000 eura, a poveći iznos posudio je i kruševački FAM, čiji je vlasnik Milo Đurašković, čovjek koji je pod istragom zbog Nibens grupe', piše Kurir.

Prema istom izvoru, Zvezda je, vjerovali ili ne, kao jamstvo za razne kredite čak 19 puta dala stadion Marakanu, a dug prema bankama je oko 20 milijuna eura.

'Crvena zvezda ogroman novac duguje i nogometnim menadžerima. Dug iznosi oko 6,5 milijuna eura. Skoro 5,5 milijuna odnosi se na dug prema stranim menadžerima, dok se domaćima duguje oko 400.000, a među njima je i kandidat za novog sportskog direktora Zoran Stojadinović.'