INICIJATIVA IZ SAVEZA

Zvezda i Partizan uskoro na istom stadionu?

01.03.2013 u 11:30

Bionic
Reading

Predsjednik srpskog nogometnog saveza Tomislav Karadžić iznio je ideju koja će uzburkati strasti u istočnom susjedstvu. Predlaže, naime, da se prodaju (vjerojatno i prenamjene) zemljišta na kojima su stadioni vječnih beogradskih rivala i da se izgradi novi stadion koji bi koristili Zvezda, Partizan i reprezentacija

Karadžić je naglasio kako dva najveća sportska objekta u Srbiji ionako zahtijevaju veliku adadptaciju, te na tom tragu ponudio svoj prijedlog.

'Obzirom na mnoga neriješena pitanja, posebno na privatizaciju klubova, vlasničku strukturu objekata, mi iz Saveza smo sami krenuli u potragu za partnerima koji su u toj domeni pokazali znanje i vrijednosti gradeći stadione širom Europe,' načeo je temu Tomislav te rekao kako je Savez već potpisao ugovor prema kojemu se traže idealne lokacije za novi stadion reprezentacije. No, ima i drugu ideju.

'Postoji više alternativa za takav projekt. Jedna od ideja je i da se postojeći objekti Crvene zvezde i Partizana prodaju zainteresiranim stranim kompanijama i da se na tim lokacijama izgrade određeni sadržaji koji bi poboljšali infrastrukturu Beograda.'

Prema njegovoj procjeni za ta zemljišta moglo bi se uprihoditi oko 600 milijuna eura, a profit će se dijeliti na način da:

'Bilo bi možda pametno razmišljati da se polovina tih sredstava vrati Crvenoj zvezdi i Partizanu, proporcionalno vrijednostima njihovih objekata, i da pet godina ne razmišljaju o financijskoj konsolidaciji i radu. A polovina tih sredstava, što je oko 300 milijuna, uz sredstva koja bi stigla kroz određene aranžmane te kompanije koja bi gradila stadion, moglo bi biti dovoljno da napravimo nacionalni stadion koji bi se zvao 'Nacionalni stadion Beograd' ili 'Nacionalni stadion Srbija', po najboljim europskim standardima sa svim mogućim sadržajima koje takvi objekti imaju,' završava za Sportski žurnal predjednik FSS-a, a prenosi mondo.rs.