BRAVO!

Žugaju svjetska bronca i Olimpijske igre

14.09.2011 u 20:32

Bionic
Reading

Hrvatski hrvač Neven Žugaj (28) osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu u kategoriji do 74 kilograma grčko-rimskim stilom

Naš je hrvač do svog najvećeg uspjeha u karijeri stigao pobjedama protiv Čeha Tomaša Sobeckyja, Gruzijca Manuchara Kvirkelije i Azerbejdžanca Rafiga Husejnova prije no što je u polufinalu izgubio od budućeg prvaka, Rusa Romana Vlasova. U repesažu je u borbi za brončano odličje Neven Žugaj bio bolji od Šveđanina Roberta Rosengrena.

Neven je u Istanbulu izjednačio uspjeh svog brata blizanca Nenada koji je na prošlogodišnjem SP-u u Moskvi također osvojio brončanu medalju, ali u kategoriji do 84kg.

Ovo je šesta medalja za hrvatske hrvače sa svjetskih prvenstava u povijesti, prije dvije bronce braće Žugaj medalje su osvajali još samo Milan Nenadić (jedno srebro i dvije bronce), te Slavko Koletić (srebro) krajem 60-ih i početkom 70-ih godina prošlog stoljeća.

Brončanom medaljom u Istanbulu Neven Žugaj ispunio je i olimpijsku normu za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine.

Nažalost, Nenad Žugaj je na ovogodišnjem SP zaustavljen u četvrtfinalu, te je kroz repesaž zauzeo sedmo mjesto koje mu nije bilo dovoljno da osigura normu za OI.

Zlato u kategoriji do 74kg osvojio je Rus Roman Vlasov, srebro Turčin Selcuk Cebi, a uz Nevena Žugaja do bronce je stigao i Armenac Arsen Julfalakjan.