GRADSKI DERBI

Zubčić: Pokazati Zagrebu tko je gazda u našoj dvorani

16.12.2011 u 13:29

Bionic
Reading

U 12. kolu regionalne ABA košarkaške lige čeka nas gradski derbi, susret Zagreba i Cibone. Iz tabora 'vukova' pred ogled s 'mravima' stižu optimistične izjave te žele pokazati tko je gazda u dvorani koju dijele ove sezone

U nedjelju s početkom u 17.30 sati u Draženovom domu možemo svjedočiti gradskom derbiju, susretu Zagreba i Cibone u sklopu 12. kola regionalne košarkaške ABA lige. U prošlom kolu 'mravi' su na opće iznenađenje svladali vrlo jaki Maccabi, a u međuvremenu su poraženi u Euroligi od Unicaje. S druge strane, cibosi su svladali Zvezdu, ali su na gostovanju kod Gravelinesa u Eurocupu doživjeli tijesan poraz.

'Utakmica protiv Zagreba je vrlo komforna za nas. Naš položaj na tablici daje nam zadovoljstvo i imamo se za što boriti u ovoj utakmici. Činjenica da igramo protiv Zagreba daje dodatnu draž. Zagreb ima izuzetan roster, najjaču centarsku liniju, a u ovom trenutku ističe se i Simon. Jako cijenim Zagreb i bit će to prava utakmica', kazao je najavljujući je trener Cibone Danijel Lutz.

Uz trenera je na konferenciji za novinare bio Tomislav Zubčić, koji je također bio pun hvale na račun Zagreba.

'Centarska linija Zagreba je daleko najjača pa moramo odigrati koncentrirano u obrani i onda će nam se otvoriti u napadu. Pobjeda bi nam dala mogućnost da preskočimo Zagreb. Igranje protiv njega ima posebnu draž jer i on igra u Draženovom domu te želimo pokazati da nema što tražiti u našoj dvorani', kazao je Zubčić.


Trener Lutz se osvrnuo i na posljednje utakmice Cibone otkada je preuzeo trenersku klupu.

'Zahvalan sam igračima zbog načina na koji reagiraju u zadnje vrijeme. Utakmica u Francuskoj nam je dobro došla jer iako smo izgubili, igrači su mogli vidjeti koliko mogu ako postoji želja i htjenje.'