SK, SÖLDEN

Zrinka Ljutić odlična na otvaranju sezone; ostvarila najbolji veleslalomski rezultat

28.10.2023 u 13:57

Bionic
Reading

Jedina hrvatske predstavnica na otvaranju skijaške sezone u Söldenu, 19-godišnja Zagrepčanka Zrinka Ljutić, ostvarila je najbolji veleslalomski rezultat u karijeri. Pobjeda je pripala Švicarla Lara Gut-Behrami

Zrinka Ljutić do ove utrke najbolja je u veleslalomu bila 19., a taj je rezultat ostvarila u siječnju ove godine u Kranjskoj Gori.

Sada je u Söldenu, gdje je na startu imala broj 48, stigla do 14. mjesta te tako na najbolji način otvorila novu sezonu.

Gut-Behrami je do prvog mjesta stigla s vremenom 2:18.94, druga je bila najbrža u prvoj vožnji Talijanka Federica Brignone, inače vodeća nakon prve vožnje, sa zaostatkom od samo dvije stotinke. Treće mjesto je zauzela Slovakinja Petra Vlhova sa 14 stotinki zaostatka za pobjednicom.

Ljutić je odvozila sjajnu drugu vožnju nakon što je u prvoj bila 26. Za pobjednicom je zaostala 2,91 sekundu (2:21.85).

Prošlogodišnja osvajačica Velikog Kristalnog globusa Amerikanka Mikaela Shiffrin zauzela je šesto mjesto sa 1,40 sekunde zaostatka za Gut-Behrami.

U nedjelju u Söldenu skijaši voze veleslalom, a prva vožnja je u 10 sati. Od hrvatskih skijaša sutra nastupaju Filip Zubčić i Samuel Kolega.