VELIK USPJEH U ŠVEDSKOJ

Zrinka Ljutić nakon sjajnog nastupa pojasnila s kakvim stavom dolazi na start svake utrke

11.03.2024 u 08:08

Bionic
Reading

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela je drugo mjesto u slalomu kojeg su skijašice vozile u nedjelju u švedskom Areu za Svjetski kup, dok je pobjeda pripala Amerikanki Mikaeli Shiffrin.

Shiffrin, koja je zbog ozljede pauzirala šest tjedana, pobijedila je s vremenom 1:42.95, a zaostatak drugoplasirane Ljutić za pobjednicom iznosi 1.24 sekunde (1:44.19). Ovo je treći put u karijeri da je Zrinka Ljutić završila na drugom mjestu.

'Sretna sam, naravno, s trećim postoljem zaredom. Sve u svemu, dobar vikend čak i sa subtonjim ispadanjem. Slalomska prva vožnja je bila jako dobra. U drugoj sam imala jednu grešku na sredini koja me koštala dosta vremena, ali vidim da i s tim mogu napraviti top rezultat. Definitivno dobro za samopouzdanje', naglasila je 20-godišnja Ljutić koja još čeka na prvu pobjedu u Svjetskom kupu.

'Pobjeda će doći kad dođe, ja moram nastaviti raditi. Svakoj utrci pristupiti isto, napraviti sve sa svoje strane, to nije u mojoj kontroli, tako da ćemo vidjeti'.

Sljedeće je na rasporedu finale. Kakva su očekivanja?

'Očekujem napraviti dobre rezultate, da se dobro odskijam i završim sezonu, onako kako bih htjela, a vidjet ćemo što će to značiti, koje će to biti mjesto', završila je Ljutić.

Druga hrvatska skijašica koja je nastupila u nedjeljnom slalomu u Areu, Leona Popović zauzela je 17. mjesto s 2,78 sekundi sporijim vremenom za pobjednicom (1:45.73).

'Možda malo slabija prva vožnja, nisam baš našla dobar osjećaj, no drago mi je da sam drugu vožnju popravila malo i osjećaj i skijanje. Zadovoljna sam što idem lagano u pravom smjeru i nadam se završiti sezonu još jednim dobrim rezultatom', dodala je Popović, te iznijela svoja očekivanja od zadnje utrke.

'Ja se isto nadam da ćemo se dobro skijati, da ćemo uživati i da ćemo pokazati svoje najbolje skijanje i onda će sve biti super'.