SKIJAŠKA HEROINA

Zrinka Ljutić iskreno nakon novog sjajnog veleslalomskog rezultata: Super zvuči, ali...

28.12.2023 u 16:50

Bionic
Reading

Stvarno sam zadovoljna desetim mjestom, posebno drugom vožnjom u kojoj sam povezala sve segmente, kazala je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić nakon osvojenog desetog mjesta u veleslalomu Svjetskog kupa u Lienzu.

Ljutić je nakon prve vožnje držala 15. mjesto, no odličnim drugim nastupom popravila je plasman za pet stepenica. Ovo joj je drugi najbolji rezultat karijere u veleslalomu, a bolja je bila samo početkom prosinca, kada je u Tremblantu završila sedma.

Na koncu je imala 1.52 sekunde zaostatka za Amerikankom Mikaelom Shiffrin koja je ostvarila 92. pobjedu u karijeri. Druga je bila Talijanka Federica Brignone, dok je treće mjesto zauzela Šveđanka Sara Hector.

"Stvarno sam zadovoljna desetim mjestom, posebno drugom vožnjom u kojoj sam povezala sve segmente, nešto što je nedostajalo u prvoj vožnji u kojoj sam skijala malo rezervirano," kazala je Ljutić dodavši kako je staza bila dobro pripremljena.

"Staza je dobro izdržala, mislim da su sve skijašice imale dobre uvjete."

Ljutić je ove sezone pokazala veliki napredak u veleslalomu u odnosu na prošlu sezonu. U svih pet veleslalomskih utrka ima plasmane među prvih 15, uz dva TOP 10 rezultata. Najbolja, sedma je bila u Tremblantu, danas je u Lienzu bila deseta, ima i 13. mjesto iz Killingtona,te dva 14. mjesta iz Soldena i Tremblanta.

"To super zvuči, nisam to očekivala kad sam krenula u sezonu. Možda je to zato i tako ispalo, da samo skijam i nadam se najboljem," kazala je.

Nema puno vremena za odmor, jer sutra je u Lienzu na programu slalom.

"Radujem se utrci, danas sam probila led. Upoznala sam stazu, snijeg i pripremit ću se za sutra," kazala je mlada hrvatska skijašica koja se nalazi na 11. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa, dok je u konkurenciji veleslalomašica deveta.