hrvatski nogometni kup

Zoran Vulić oprezan je uoči gostovanja u Šibeniku: U Kupu su iznenađenja uvijek moguća...

30.10.2018 u 17:55

Bionic
Reading

Prije točno godinu dana Hajduk je u Kupu gostovao na Šubićevcu. Bila je to 'paklena' utakmica, s čak 13 žutih kartona, dva crvena, navijačkim neredima uoči i za vrijeme utakmice. Sutra, 31. listopada, repriza - Hajduk ponovno igra u Kupu protiv Šibenika na Šubićevcu

Srijeda, 31. listopada, 16 sati... Praznik nogometa u Šibeniku jer na Šubićevac ponovno stiže Hajduk. Prilika je ovo da domaćini uzvrate za prošlogodišnji poraz 1:0 također u Kupu. 'Bili' su i dalje u teškoj krizi, a Šibenik za sada sjajno 'gura' u 2. HNL. I nada se...

Uoči nimalo lakog gostovanja oglasio se i trener Hajduka Zoran Vulić. Iskusni je strateg 'bilih' oprezan i vrlo suzdržan uoči ove važne utakmice.

'U Kupu su iznenađenja uvijek moguća, kako kod nas, tako u svim zemljama, to je poznato. Mi moramo učiniti sve da iznenađenje izbjegnemo. A to što kažete da Hajduk u Šibeniku uvijek čeka težak posao, ja vam kažem - neka rivalstva! I vjerujem da će se Šibeniku povratak u Hrvatski Telekom Prvu ligu uskoro dogoditi', kazao je Zoran Vulić i nastavio:

'Naravno da će se oni boriti za sebe, što bi sad oni trebali? Neće nam nitko skinuti gaće i predati se unaprijed! To je sportska borba. I ne treba zazivati lanjsku utakmicu u sjećanje, kartone koje mi sad nabrajate, koliko ih je bilo... crveni, žuti... Nema to veze. Ne treba zazivati zlu krv.'

A 'zle krvi' u Hajduku ima i više nego što je potrebno, 'bili' u posljednje četiri utakmice imaju dva poraza i dva remija, daleko je to od sjajnog.

  • +9
Hrvatski kup - osmina finala, Šibenik - Hajduk, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Pristao bih odmah da ne igramo dobro, a prođemo, u kupu je jedino važno proći dalje, jedino se rezultat računa. Protiv Rijeke je igra bila bolja od rezultata, a sad neka bude obratno, nemam ništa protiv, samo da prođemo', priželjkuje Zoran Vulić čijoj bi momčadi najveći problem mogao biti loš teren na Šubićevcu:

'Normalno da je loš teren hendikep, ali ne smijem o tome razmišljati. Jasno je da takav teren više odgovara njima, ali moramo odigrati pametno i proći', zaključio je trener Hajduka.