DINAMO U PULI

Zoran Mamić nema pravo na novi neuspjeh ove nedjelje!

30.11.2014 u 11:39

Bionic
Reading

U nedjeljnoj utakmici 17. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 15h) nogometaši Dinama gostuju u Puli kod Istre, a novi neuspjeh potpuno bi vratio Rijeku u igru za naslov prvaka i dotukao trenerski imidž Zorana Mamića

Ne dogodi li se neka 'luda' serija dobrih rezultata, Istra bi se mogla do kraja sezone boriti za ostanak. Trenutno su na sigurnom osmom mjestu, no bodovne razlike na dnu su relativno male pa bi svaki bod mogao biti vrlo važan. Stoga je taj jedan osvojen u Osijeku zadnje kolo popravio malo raspoloženje u Puli. Možda su mogli osvojiti i sva tri jer su imali vodstvo i prilično slabog suparnika s druge strane. Primili su gol poslije kornera. Ove nedjelje ih pak čeka težak suparnik s druge strane.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

'Recept za uspjeh je borba do maksimuma, dupliranje i bacanje na glavu u svakoj situaciji. Isto tako, moramo zaboraviti da je s druge strane vodeća momčad. Svjesni smo da nećemo izdržati ako ćemo se braniti svih 90 minuta, moramo biti opasni prema naprijed. Tražit ću od svojih napadača visoki izlazak, no pitanje je hoće li nam do Dinamo dozvoliti', otkrio je Pamić.

Možda bi sve to bilo lakše da može računati na trojicu Dinama koji su ovdje na posudbi. Zvonko Pamić i Ivančić su ozlijeđeni, a prvi strijelac Radonjić je u Osijeku pomalo naivno zaradio treći žuti karton.

'S njima bi bilo lakše, no imamo 18 kandidata koji su spremni i koji će, vjerujem dati sve od sebe. Hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo', završio je Pamić.

S obzirom da je Dinamo vrlo jak na krilnim pozicijama, čini se kako Pamić planira duplirati bokove. To bi moglo značiti kako će igrati u 4-4-2 sustavu, s Horvatom i Pavlovićem s jedne te Woonom i Heisterom s druge strane.

Dinamo je u četvrtak otputovao u Rumunjsku s ciljem osvajanja sva tri boda koja bi u komibnaciji s rezultatom iz Škotske jamčila nastavak nadanja u prolazak skupine. Red Bull je svoje odradio u Glasgowu, no Dinamo je opet podbacio. Skromna predstava i novi europski poraz.

'Čeka nas utakmica protiv neugodnog protivnika, tim više što smo u situaciji u kakvoj jesmo. Kiša pada u Puli tako da će sigurno biti i težak teren pa nas čeka više borbe nego kvalitetnog nogometa, ali možda je upravo to, borba, način da se izvadimo iz rupe u kakvoj se nalazimo', rekao je trener o utakmici koja slijedi dok je ostatak konferencije bio o utakmici koja je prošla:

'Jučer smo više od 2 sata razgovarali s ekipom. Vidimo greške i kod nas i potezima koje smo mi kao treneri radili, ali s velikom sigurnošću mogu reći da je naša stanje isključivo plod psihološke naravi; naravno, i to je dio mog posla. Tu trebamo tražiti razloge lošijih igara.'

Dao je mlađi Mamić mandat na raspolaganje, no stariji Mamić zasad o tome ne razmišlja. Možda na zimu ako ulove kakvog 'kapitalca' ili ako ove nedjelje uslijedi novo posrtanje...

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.