PRISTRANO ILI?

Znate li za kog je Kovač glasao u izboru najboljeg nogometaša?

02.12.2013 u 19:14

Bionic
Reading

U izboru za najboljeg nogometaša svijeta u 2013. godini, kojeg zajednički organiziraju FIFA i magazin France Football, izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač na prvo je mjesto stavio nogometaša Bayerna Francka Riberyja, a kapetan Darijo Srna napadača Real Madrida Cristiana Ronalda.

Izbornika Niku Kovača najviše su impresionirali Franck Ribery, Zlatan Ibrahimović (PSG) i Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), a kapetan Darijo Srna odlučio se za Cristiana Ronalda, Lionela Messija i Zlatana Ibrahimovića, objavljeno je u ponedjeljak na internetskom portalu Hrvatskog nogometnog saveza. S obzirom da je veći dio karijere igrao u Njemačkoj, a važnu ulogu imao i u Bayernu, njegov izbor nije iznenađenje.

Kad su u pitanju najbolji treneri Niko Kovač je među kolegama kao najbolje u 2013. godini odabrao Juppa Heynckesa (Bayern), Juergena Kloppa (Borussia Dortmund) i Carla Ancelottija (PSG/Real Madrid), a Darijo Srna je među trenerima odabrao Josea Mourinha (Real Madrid/Chelsea), Carla Ancelottija i Juergena Kloppa,

Od 2010. godine FIFA i France Football udružili su svoje izbore za najbolje pojedince u svijetu nogometa, a osim dopisnika uglednog francuskog magazina, važnu ulogu u izboru za Fifinu Zlatnu loptu igraju svi nacionalni izbornici te kapetani ekipa, kako muških, tako i ženskih selekcija.

Glasove hrvatske izbornice Marije Margarete Damjanović dobile su njene kolegice Silvia Neid (izbornica Njmačke), Pia Sundhage (izbornica Švedske) i Anna Signeul (izbornica Škotske), te nogometašice Nadine Angerer (njemačka vratarka), Abby Wambach (američka napadačica) i Marta (brazilska napadačica).

Kapetanica ženske reprezentacije Iva Landeka svoje je glasove dala trenerima Kennethu Heiner-Molleru (izbornik Danske), Ralfu Kellermannu (Wolfsburg) i Piji Sundhage, te igračicama Wambach, Alex Morgan (američka napadačica) i Angerer.