SVIMA JASNO I ZAŠTO

Znate li koji je klub Eduardo preporučio mladim Brazilcima?

17.06.2013 u 16:26

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva smatra da je njegov klub, ukrajinski Šahtar, idealno mjesto za talentirane brazilske igrače da započnu svoju europsku karijeru

Ukrajinski prvak iz Donjecka imao je velike sreće u dovođenju pojačanja iz Brazila, a neka od njih su nakon Šahtara ostvarila transfer u ponajbolje europske klubove. Posljednji primjer toga je Fernandinho, koji je nakon uspješne epizode u Šahtaru pojačao redove Manchester Cityja.

'Naš klub ima jako dobrih veza u Brazilu. Znaju da većina brazilskih nogometaša sanjaju o tome da zaigraju u Europi, ali mnogi od njih ne uspjevaju odmah ostvariti transfer u velike klubove poput Barcelone, Real Madrida, Arsenala ili oba Manchestera', rekao je Eduardo za službenu internetsku stranicu londonskog kluba Arsenala, te nastavio;

'Šahtar stoga služi kao neka vrsta ulaznih vrata u Europu za mlade i talentirane igrače iz Brazila. Ukoliko uspiju u našem klubu koji svake sezone igra u Ligi prvaka, onda igračima šanse da nastupe za jedan od velikih klubova rapidno rastu. Willian, Elano i Fernandinho su samo neki primjeri toga', veli Eduardo.

Hrvatski Brazilac imao je sličan proboj do londonskog Arsenala, ali ne preko Šahtara, već preko zagrebačkog Dinama. Nakon što je u kvalifikacijama za Ligu prvaka oduševio još uvijek aktualnog menadžera Arsenala Arsenea Wengera, Eduardo je na ljeto 2007. godine pojačao redove 'topnika'.

No, zbog serije ozljeda izgubio je svoje mjesto među igračima na koje Wenger računa, te je 2010. godine preselio u Ukrajinu u redove Šahtara, s kojim je dosada osvojio tri prvenstva, dva kupa i jedan superkup.