PROCURILO IZ SACRAMENTA

Znači li ovo da indijski milijarder sprema otkaz Vladi Divcu?

28.03.2017 u 12:06

Bionic
Reading

U svega 24 sata iz izvora bliskih momčadi NBA Sacramento Kings stiglo je nekoliko zanimljivih informacija, a zaključak je taj da vlasnik kluba očito nije zadovoljan kako radi Vlade Divac i želi mu dovesti – šefa

Kako su doznali neki dobro upućeni američki novinari, vlasnik Sacramento Kingsa Vivek Ranadive, inače milijarder iz Indije, u potrazi je za iskusnim glavnim menadžerom, a jedna od želja mu je i nekadašnji GM Philadelphia 76ersa Sam Hinkie.

Prve informacije iz kluba čak su otkrivale kako se Divcu sprema otkaz nakon završetka ove sezone, ali ubrzo je iz kluba stiglo priopćenje kako to nije točno i kako klub 'nema namjeru dovesti osobu koja bi bila iznad Divca'.

Dakle u jednom danu iz kluba su stigle dvije potpuno drukčije informacije, a cijela priča počela je zapravo krajem veljače, kada je Divac tijekom All-Star utakmice obavio čudan posao u kojem je najbolji igrač Kingsa DeMarcus Cousins poslan u New Orleans. Prvi dojam je bio kako su Kingsi dobili premalo za njega.

Naravno, ako ipak Sam Hinkie dođe u klub, teško da će pristati biti Divčev pomoćnik i zapravo se postavlja pitanje kako će na to reagirati legendarni srpski centar Divac te što će u tom slučaju biti s njegovom dobrim prijateljem Predragom Stojakovićem kojeg je doveo kao jednog od svojih savjetnika.

Nekoliko krivih poteza tijekom sezone, kada su u pitanju izbori na NBA draftu, odabiri trenera Joergera ili potencijalne zamjene igrača, očito su dovele vlasnika i manjinske suvlasnike kluba – koji su pokrenuli ovu inicijativu - do zida. Od njegova omiljenog suradnika Divac bi uskoro mogao postati tek – savjetnik. Svakako je za očekivati kako će se u Kingsima uskoro dogoditi nešto veliko, ali dok se Divac ne oglasi, treba svakako smiriti tenzije.