MALOTKO SE NADAO

Zna se koja je reprezentacija najveće razočaranje Eura!

23.06.2016 u 08:58

Bionic
Reading

Nakon briljantne igre i devet pobjeda u kvalifikacijama, austrijaska nogometna reprezentacija potpuno je podbacila na Euru i kao najveće razočaranje oprostila se od natjecanja kao posljednja u skupini...

Austrijanci su prokockali veliku priliku. U skupini s Islandom, Mađarskom i Portugalom malotko se nadao da bi talentirana generacija predvođena Davidom Alabom mogla biti posljednja, ali upravo se to dogodilo.

Remi s Portugalom i nije bilo loš rezultat, ali porazi od Mađarske i Islanda ispod su nivoa reprezentacije koja je u kvalifikacijskoj skupini imala devet pobjeda i jedan remi te impresionirala svjetsku javnost gaženjem Šveđana u gostima u Solni 4:1.

Ekipa koja u svojim redovima osim sjajnog Alabe ima Arnautovića, Harnika, Janka te Leicesterovog beka Fuchsa odlikovala se atraktivnim ofenzivnim nogometom posljednjih godina, no to je nestalo na Euru. Jedan gol u tri utakmice bio je dovoljan tek za zadnje mjesto u skupini.

'Možda su očekivanja bila previsoka. Ne smatram ovo osobnim neuspjehom, nego iskustvom za mene i ekipu,' rekao je nakon poraza od Islanda izbornik Marcel Koller.

'Imali smo velike pranove, ali mučili smo se pred golom u tri utakmice i nismo koristili svoje prilike. Nismo ispunili očekivanja i to je ogromno razočaranje,' dodao je kapetan Christian Fuchs kojem ostaje utjeha naslov prvaka u Premiershipu s Leicester Cityjem.