krajnje nekorektno

Zlatni ruski hokejaši provocirali MOO; hoće li biti novih kazni?

25.02.2018 u 12:12

Bionic
Reading

Ruski hokejaši i navijači proslavili su osvajanje zlatne olimpijske medalje pjevanjem državne himne dok je na ceremoniji dodjele odličja izvođena olimpijska himna. Naravno, nitko im himnu ne brani, ali ako je već odluka MOO-a bila da se ne pušta himna, onda je ovo najobičnija provokacija

Rusi su iz sveg grla zapjevali svoju himnu kao što su i najavili prije samog finala, u kojem su u dramatičnoj utakmici u produžetku slavili protiv Njemačke s 4-3. 

'Mi znamo šta ćemo uraditi ako pobijedimo. Zar nam netko može zabraniti veselje i nacionalni ponos?', kazala je prije utakmice ruska zvijezda Ilja Kovaljčuk, upitan hoće li ruski hokejaši zapjevati himnu ako osvoje zlato i time prekršiti sankcije MOO-a.  

Ruski olimpijski odbor suspendiran je zbog sustavnog dopinga ruskih sportaša Igrama u Sočiju 2014. godine, ali je Međunarodni olimpijski odbor, uz posebne uvjete, dopustio nastup 168 ruskih sportaša u Pjongčangu, ali bez nacionalnih obilježja i državne himne.

Također, nije bilo ruskog stijega na ceremoniji otvaranja, a neće ga biti ni na zatvaranju ZOI-a, što je potvrdio i MOO. 

  • +7
Hokej na ledu: Finale Rusija vs. Njemačka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia