pripreme u dohi

Zlatko Dalić: U Americi je šest igrača tražilo ranije otići kući, ovog puta nitko nije pitao, niti napustio kamp

28.03.2022 u 15:30

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 16 sati po srednjoeuropskom vremenu igra i drugu prijateljsku utakmicu na turniru u Dohi. Suparnik Hrvatskoj bit će reprezentacija Bugarske

Nakon remija 1:1 protiv Slovenije, izbornik Hrvatske Zlatko Dalić od prvog ovogodišnjeg susreta s Katarom želi se oprostiti pobjedom. Suparnik njegovim igračima u utorak će biti reprezentacija Bugarske, a novi dolazak u ovu zemlju bit će u studenome kada počinje svjetsko prvenstvo.

Ovaj turnir shvaćen je kao nužan za podizanje atmosfere unutar momčadi, ali i provjeru može li Hrvatska igrati (i) u sustavu 3-5-2. A da bi se uvjerio, Dalić će protiv Bugarske testirati i igrače koji nisu igrali protiv Slovenije.

'Stoperi će biti Škorić, Vida i Ćaleta-Car, na lijevom boku Barišić, na desnom možda Juranović, iako će mu to biti onda druga utakmica. U veznom redu će biti Moro, Pašalić i Majer, a u napadu Vlašić i Livaja. Jedino smo u maloj dvojbi kad je u pitanju desni bok, neću vam reći o kome razmišljamo jer ćete oko toga raditi dramu. Cilj je probati ovaj sastav i, naravno, pobijediti utakmicu', naglasio je Dalić te nastavio.

'Bilo bi zaista lijepo pobjedom završiti ciklus ovdje. Rekao sam već, promijenit ćemo sastav. Igrat će oni koji su manje igrali u prvoj utakmici. Želimo odmoriti ove iz prve utakmicu, a i dati šansu svima drugima koju su tu s nama. Respektiramo našem protivnika, želimo dati svoj maksimum i pobijediti utakmicu'.

  • +22
Trening reprezentacije uoči Bugarske u Kataru Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Dalić uvjerava kako svi igrači kreću s iste startne pozicije, odnosno svi su ravnopravni.

'Naš plan je bio da svi koji su došli s nama, da igraju. Ne želim, s druge strane, preopteretiti neke igrače. Imaju teške utakmice već za vikend. Nema kod nas druge momčadi, to je Hrvatska. Želimo odigrati još jednu dobru utakmicu, ali ovog puta pobijediti. Imamo 20 igrača plus tri golmana, svi su oni prva momčad i u utorak će dobiti priliku i vjerujem da će se nametnuti. Imamo dobre igrače koji mogu u svakom trenutku zamijeniti ove druge'.

Osim što je Daliću ovaj turnir pružio priliku za isprobavanje svih igrača, tako je i čelnicima saveza pružio priliku da na licu mjesta odaberu bazu za SP. A sve to, barem tako naglašava izbornik, izgleda idealno.

'Ovo je sjajno okupljanje, samo da ga završimo dobrim rezultatom. Znalo se dogoditi recimo... Evo, u Americi, šest je igrača išlo kući, ovog puta nitko nije pitao ni napustio kamp, ili da ne dođe, iako su neki stariji imalo pravo na to, da odmore. To me čini ponosnim i sretnim. Njima je reprezentacija kult, njima je čast i ponos biti ovdje, a Doha je dokaz tome', završio je Dalić.