Bivši Vatreni

Goran Vlaović otvoreno tko bi trebao biti prvi golman hrvatske reprezentacije, a prisjetio se istog problema iz igračkih dana: Meni je to bilo čudno…

28.03.2022 u 14:17

Bionic
Reading

Bivši Vatreni Goran Vlaović dao je svoj osvrt na prijateljske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Dohi

Nakon 1:1 protiv Slovenije Hrvatska u utorak igra drugu dogovorenu prijateljsku utakmicu, a protivnik će Dalićevim igračima biti Bugarska (NOVA TV, 16 sati)

U razgovoru za Sport Klub legendarni Goran Vlaović osvrnuo se na utakmicu protiv Slovenije, a dotakao se i igraća koji su dobili priliku pokazati se u Dohi.

No, posebna priča je svakako prvi golman reprezentacije, a o tome Vlaović ima svoje mišljenje. Naime, poznato je kako će umjesto Dominika Livakovića, na gol protiv Bugarske stati Ivica Ivušić.

'Štošta se tu događalo kroz posljednje vrijeme, potenciran pad forme Livakovića, neki drugi golmani su se podigli, Ivušić u ovom slučaju, pa ozljeda Ivušića, Grbić je izgubio svoju poziciju zbog lošijih utakmica u svom klubu, pa Daliću nije preostalo ništa drugo. Moje je mišljenje da će Livi (Livaković, op.a.) dobiti prvu priliku da bude prvi golman reprezentacije. Išlo mi je na živce kod starih golmana, trenera golmana, koji bi prigovarali na mijenjanje golmana u reprezentaciji i klubu. Meni je to bilo čudno, zašto bi se igrači trebali boriti, a golmani to ne bi trebali?', kazao je Vlaović.

Posebna tema bio je mladi 20-godišnji Joško Gvardiol, član njemačkog Leipziga, kojeg Vlaović već dugo prati. No, opet ga je oduševio:

'Mislim da je to baš jedan fenomen, dečko koji igra tako zrelo i hrabro, neopterećeno, dugo nismo to imali na toj poziciji. Na stoperskoj poziciji, stalno igraš protiv najboljih svjetskih napadača koji te pokušavaju razvaliti, a on upravo razvaljuje te velike i odlične igrače i u ovim godinama je jedan fenomen.'

Visoko mišljenje Vlaović ima i o braniču Dinama Josipu Šutalu za kojeg je uvjeren kako je kapacitet za A reprezentaciju:

'Na toj poziciji smo dosta pokriveni i diže se prašina, što je nepošteno prema ostalima, kad imate npr. Pongračića koji igra u Borussiji Dortmund. Do sada nije bio negdje u nekom prvom planu pored Vide i Lovrena koji su senatori i vrlo kvalitetni, pored Gvardiola, Uremovića, naravno da s obzirom na to Šutalo je mlad i ima vremena i nije u problemu, zasigurno zaslužuje pažnju i nastavi li ovako ne dvojim da će biti dio reprezentacije', kazao je Vlaović koji je govorio još o Livaji, Vlašiću, Budimiru, a nahvalio je i Pongračića.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

  • +38
Hrvatska - Slovenija, nogomet, pripreme, turnir Doha, 26.3.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL