Liga nacija logo sponzori

AJMOOOOOOO

Zlatko Dalić s dva nova igrača ide po prvo povijesno zlato; ovo je početnih 11!

Bionic
Reading

Večeras od 20.45 sati Hrvatska protiv Španjolske igra finale Lige nacija. Borba je to Dalićevih igrača za prvo zlato s nekog velikog natjecanja, a u tome će vatreni pomagati i preko 20.000 navijača na De Kuipu

Hrvatski su nogometaši u subotu popodne odradili posljednji trening, navečer prošli još jednu analizu protivnika i sada u miru čekaju večerašnji ogled protiv Španjolske u borbi za naslov pobjednika Lige nacija.

Iako su svi igrači spremni, odnosno nema ozljeda ili umora, čini se da je izbornik Zlatko Dalić ipak odlučio malo promijeniti momčad, kako bi što bolje parirao suparniku i našao lakši put do pobjede. Sustav igre se dakle neće mijenjati, već su samo promijenjeni igrači na pojedinim pozicijama.

Naravno, to ne znači da izbornik nekim od igrača nije zadovoljan, jer sve ih je pohvalio za izdanje u polufinalnom dvoboju protiv Nizozemske.

No, ipak, umjesto Josipa Juranovića na desnom bi boku trebao zaigrati Josip Stanišić, dok će se još jedna promjena dogoditi u stoperskom paru.

Umjesto Domagoja Vide, čini se, priliku će dobiti Martin Erlić.

Prema naprijed sve je funkcioniralo sjajno. Od veznog reda Brozović - Modrić - Kovačić, kojeg s pravom mnogi smatraju jednim od najboljih na svijetu, zatim izdanjem Pašalića i Ivanušeca, svakog na svojem krilu, do Kramarića u špici napada.

Naravno, na toj poziciju, zapet kao puška', Dalić ima rješenje i u Bruni Petkoviću, ali i on će sigurno dobiti priliku, nakon što Kramarić umori Furijine braniče.

Prema tome, sastav bi trebao izgledati ovako: Livaković - Stanišić, Šutalo, Erlić, Perišić - Brozović, Modrić, Kovačić - Pašalić, Kramarić, Ivanušec.

  • +20
Trening nogometne reprezentacije Hrvatske, 17.6.2023. Rotterdam Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal