izbornik samo za tportal

Zlatko Dalić otkrio nam zašto baš nikad neće pogledati snimku finala Svjetskog prvenstva

27.09.2018 u 10:35

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić, nakon londonske strke, u kojoj je još jednom proživio srpanjske uspjehe, sada uživa u miru svog drugog doma, Varaždina

Hrvatski nogomet ovog je ponedjeljka u Londno doživio još jedno veliko priznanje. Luka Modrić, kapetan reprezentacije i veznjak madridskog Reala, izabran je za najboljeg nogometaša svijeta, dok je izbornik Zlatko Dalić, ostao na korak do priznanja za najboljeg trenera godine.

No, bez obzira što mu Fifa nije dala glavnu nagradu, Dalićevo djelo itekako je upamćeno, jer prema pričama ljudi koji su uživo pratili Fifinu gala-večer, ovaj ponosni Livnjak bio je napoženjija 'meta' među okupljenim trenerima.

'Bila je to sjajna godina. Jer nakon što smo se u listopadu prošle godine 'vadili' iz teške situacije, stigli smo do finala Svjetskog prvenstva. No, da nije bilo ovih igrača, koji su se sjajno borili, ne bi bio među najboljim trenerima na svijetu. Njihova zasluga je najveća', rekao je izbornik Zlatko Dalić za tportal, javivši se iz svog Varaždina.

  • +20
Dodjela Fifine nagrade The Best Izvor: Pixsell / Autor: Tim Goode/Press Association/PIXSELL

Ipak, o Fifinom priznanju priča se već nekoliko dana, i to ne samo u Hrvatskoj, pa je zaslužilo još malo riječi. Posebno Luka Modrić.

'Luka Modrić je to zaslužio, ovo je njegova godina, uzeo je sve što je mogao. A nadam se da će u Parizu 3. prosinca uzeti i Zlatnu loptu. Logično je da uzme i tu nagradu zbog svega što je napravio'.

Luka Modrić nakon preuzimanja nagrade izjavio je kako bi sva osobna priznanja istog trena promijenio za zlato sa svjetskog prvenstva. A pogledamo li tijek finalnog ogleda, možemo samo konstatirati - kako je i to finale trebalo pripasti Hrvatskoj.

A kakvo je mišljenje Zlatka Dalića? U Londonu su vam malo 'nasolili ranu' prikazavši golove s finala?

'Da, sada sam golove vidio. I nemam nikakav problem s time. Ali ostajem pri tome da snimku utakmice nikad neću gledati. Jednostavno, to mi je bolno. Ne mogu gledati taj penal i sve ostalo. Pa penal nas je presjekao, a bili smo bolji'.

  • +8
Zlatko Dalić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Sada je pred izbornikom još koji slobodni dan. Na subotnji derbi između Hajduka i Dinama neće putovati jer za vikend će biti u Frankfurtu.

'Idem obaviti nešto privatno. Ali vidjet ću se i s Rebićem, koji tog vikenda igra utakmicu protiv Hannovera'.

Njegov, ali i povratak Andreja Kramarića, sasvim sigurno su sjajne vijesti.

'Da, Ante se vratio pogotkom. Pratimo sve, i samo se nadam da će tako nastaviti. I on i svi naši reprezentativci'.

Znači li to da su Ivan Santini i Marko Livaja još uvijek na Vašem radaru?

'Apsolutno. Nikoga nismo prekrižili. I bilo bi nekorektno nekoga suditi po jednoj utakmici. Važno je samo da svi igraju', zaključio je izbornik Dalić

Nakon teškog poraza od Španjolske u prvoj utakmici Lige nacija, pred Dalićem i igračima prilika je za popravni, a to će biti protiv suparnika iz polufinala SP-a u Rusiji. Hrvatska je Engleskoj domaćin 12. listopada na praznoj Rujevici.