Izbornik sasvim iskreno

Zlatko Dalić nije skrivao tugu nakon novog poraza od Francuske, ali otkrio je što je njegov cilj i kada bismo trebali gledati novu Hrvatsku

14.10.2020 u 23:57

Bionic
Reading

Zlatko Dalić komentirao je novi poraz od francuske nogometne reprezentacije

Francuska je i po osmi put ostala neporažena od Hrvatske. U 4. kolu Lige nacija Francuzi su i po treći put u dvije godine slavili nad 'Vatrenima'. Nakon dva poraza od 4:2, ovoga puta izgubili smo s 2:1. Izbornik Zlatko Dalić nije skrivao razočaranje.

  • +34
Hrvatska - Francuska, UEFA Liga nacija, 14.10.2020. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Baš mi je žao... Mogu samo skinuti kapu dečkima nakon ovoga što su pokazali. Opet se dogodilo da primimo gol iz jedne akcije... Dečki nisu zaslužili poraz. Žao mi je njih i navijača koji su bili na utakmici', rekao je Dalić za Novu TV nakon utakmice pa nastavio:

'Imali smo loših 15 minuta. Naš plan je bio da držimo visok ritam kroz cijelu utakmicu. Kasnije smo se posložili, a ulaskom Kovačića i Brekala smo još pojačali ritam. Šteta, jako dobra utakmica. Vidi se velika razlika između onoga što je bilo u rujnu i sada. Moramo biti svjesni toga da stvaramo novu reprezentaciju', komentirao je izbornik.

Dalić je ponovio kako je cilj ostati u elitnoj skupini Lige nacija i dobiti jasnu sliku uoči Eura idućeg ljeta.

'Nama je cilj da ostanemo u elitnoj skupini, ali to moramo odraditi tako da mi pobjeđujemo, a ne da netko drugi gubi. Igramo velike utakmice i kroz njih stvaramo momčad za ono što želimo. Nakon 11. mjeseca moramo imati jasnu sliku svega', zaključio je Dalić.