'vatreni' protiv 'faraona'

Zlatko Dalić najavio promjene u prvih 11 za finale s Egiptom; evo gdje gledati utakmicu

26.03.2024 u 09:13

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (21 sat, NovaTV) u Kairu igra finale ACUD Cupa protiv domaćina Egipta. Izbornik Zlatko Dalić najavio je kako će za ovu utakmicu biti promjena u našoj momčadi

U polufinalu je Hrvatska tek nakon penala svladala Tunis, a Egipat je bio bolji od Novog Zelanda. Večeras je u Kairu (21 sat, NovaTV) na rasporedu finale, 'vatreni' će odmjeriti snage s 'faraonima', a izbornik Zlatko Dalić je najavio promjene u našoj momčadi jer želi dati priliku svim igračima koje je poveo na ovaj reprezentativni 'maturalac'.

'Finale s Egiptom će biti sigurno drugačija utakmica nego je bila utakmica s Tunisom', rekao je Dalić te dodao:

'Egipat će igrati više napadački jer igra doma. S obzirom na to da igramo protiv domaćina očekujem puno više gledatelja i puno bolju nogometnu atmosferu nego je bila u polufinalu.'

Izbornik je uoči utakmice jasno kazao tko od naših igrača sigurno neće igrati večeras te je najavio nekoliko promjena u sastavu. Zbog ozljeda protiv Egipta neće igrati Martin Erlić i Luka Ivanušec.

'Nećemo ih koristiti. Poštedjet ćemo ih utakmice s Egiptom da se zdravi vrate u klubove', rekao je Dalić dodavši da se nada da njihove ozljede nisu ozbiljne:

  • +7
Prijateljska utakmica za Euro 2024., Tunis - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Svi ostali su u redu. Imamo na raspolaganju 17 igrača i to će biti dovoljno. Iskoristit ćemo svih šest zamjena koje su nam na raspolaganju.'

Uz to je Dalić još ranije potvrdio kako će golmani koji su branili protiv Tunisa, Livaković i Ivušić, sada biti - gledatelji. Priliku će dobiti Kotarski i Labrović.

'Pripremili smo se tako da ih vidimo i provjerimo te da im damo priliku. Svaki će braniti po poluvrijeme', potvrdio je Dalić uz napomenu kako je Domagoj Vida zbog temperature propustio posljednji trening i upitno je hoće li večeras biti na raspolaganju za utakmicu.

Tako će na golu sigurno biti Labrović i Kotarski, pitanje je samo za koga će se Dalić odlučiti od prve minute, a tko će od njih dvojice ući na poluvremenu.

U obrani bi, s obzirom na ozljedu Erlića i bolest Vide, na stoperskim pozicijama trebali zaigrati Gvardiol i Ćaleta-Car, na desnom bi beku trebao krenuti Stanišić koji nije igrao protiv Tunisa, a desno će biti Sosa. Na stoperskoj poziciji Dalić u rezervi ima još i Marina Pongračića, ali je malo vjerojatno da će ga koristiti od prve minute.

  • +26
Kairo: Hrvatska nogometna reprezentacija; 'Vatreni' obišli piramide Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

U veznome redu, barem na startu utakmice, ne bi trebalo biti promjena pa su tu Modrić, Brozović i Kovačić standardni kao i do sada.

U napadu bi od prve minute na lijevom krilu trebao startati Majer, desno će zauzeti Marko Pjaca koji nije igrao protiv Tunisa, a u vrhu napada bi trebao biti Petković. No, neće biti iznenađenje ako Dalić od prve minute 'ubaci' Marija Pašalića ili Vlašića, a Majera sačuva kao moguću zamjenu za Modrića. Tu je i Kramarić koji je odigrao svih 90 minuta protiv Tunisa pa je dojam da ga Dalić večeras neće trošiti ako baš ne bude potrebe te Marco Pašalić koji je pokazao da se na njega može računati.

S obzirom na sve najave i probleme, prvih 11 Hrvatske koji će večeras istrčati protiv Egipta mogao bi izgledati ovako:

Labrović (Kotarski) - Stanišić, Gvardiol, Ćaleta-Car, Sosa - Brozović, Modrić, Kovačić - Majer, Petković, Pjaca

Kako god bilo, Dalić je najavio kako će u večerašnjoj utakmici s Egiptom iskoristiti svih šest zamjena, priliku će doslovno dobiti svi koji su zdravi i mogu istrčati na teren.