vrijeme je za nešto novo

Zlatko Dalić najavio je radikalne promjene u igri reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva: To nam je u planu...

04.02.2022 u 06:38

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacije započinje pripreme za SP u Kataru. 'Vatreni' će prvo u ožujku tamo odigrati dvije prijateljske utakmice - 26. ožujka protiv Slovenije te 29. ožujka protiv Bugarske. Planirano je da reprezentacija u Kataru odradi i kratke pripreme uoči samog Svjetskog prvenstva koje počinje 21. studenog

'Moja želja je bila da idemo u Katar, da se pripremimo za ono što nas čeka, što nam slijedi u 11. mjesecu, da se upoznamo i s klimom, i s terenima, i s ambijentom dolje. Jako sam zadovoljan s tom pripremnom turnejom, s tim utakmicama koje će biti', rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Protivnici Hrvatske bit će Slovenija 26. ožujka te Bugarska tri dana kasnije. Te će se utakmice igrati na stadionima koji će ugostiti i utakmice Svjetskog prvenstva.

'Nisu to ekstra kvalitetni protivnici, ali sigurno u ovom trenutku za nas dobri. Očekujemo zaista dvije dobre utakmice, očekujemo naravno dvije pobjede i jednu dobru igru', istaknuo je Dalić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Hoće li Hrvatska u tim utakmicama pokušati odigrati i nešto novo, poput sustava 3-5-2 s trojicom u zadnjoj liniji?

'Pa probat ćemo u tome nešto napraviti, imat ćemo sada osam dana vremena za te stvari. I to nam je u planu', otkrio je Dalić ideju o kojoj se u stožeru 'vatrenih' već neko vrijeme intenzivno razmišlja.

No, Dalić napominje kako je primarna ideja ovog puta u Dohu i navedenih prijateljskih utakmica malo drugačija...

'Provesti tih osam dana u Kataru kao jedan team building, da se malo podružimo. Do sada svaki put kad smo se okupljali bio je veliki pritisak, imperativ pobjede. Ovaj put je isto imperativ pobjede, ali bit će malo opuštenije, malo da se podružimo. I da ovi igrači koji su novi, ima ih nekoliko, da se bolje upoznaju s reprezentacijom i da stvorimo novo zajedništvo', otkriva planove izbornik Dalić koji je u protekloj godini praktički formirao novu i reprezentaciju. U koju će se, dojam je, ulaziti još teže. Naravno, stožer prati neka potencijalna nova imena, ali na popisu za Katar gotovo sigurno neće biti iznenađenja. A čini se, teško i kasnije...

'Mi imamo kadar igrača koji je odradio kvalifikacije, koji je pokazao zaista kvalitetnim i dobrim. Pred nama je skoro godinu dana pripreme za Svjetsko prvenstvo. Svatko će imati šansu da se nametne, ali mi ćemo to jako dobro pratiti te sve igrače', kaže Dalić koji se za kraj osvrnuo i na situaciju oko jakosnih skupina za ždrijeb Svjetskog prvenstva. Posljednji rezultati iz južnoameričkih kvalifikacija idu nam na ruku i 'vatrene' za sada drže u drugoj jakosnoj skupini što znači da bi sigurno izbjegli Dansku, Nizozemsku, Njemačku i Švicarsku.

'Moralo bi se desiti puno negativnih stvari za nas, da mi ispadnemo iz drugog pota. Očekujem nas tu. Sigurno da je puno bolje biti u drugoj jakosnoj skupini, i izbjeći jednog takvog protivnika. To bi za nas bilo sjajno i mislim da smo na dobrom putu da tako bude', zaključio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za Dnevnik Nova TV.