Vraća se Šime Vrsaljko

Zlatko Dalić i Dejan Lovren najavili okršaj sa Slovenijom; izbornik posebno istaknuo ulogu Luke Modrića, a otkrio je i kako će pokrpati izostanke

23.03.2021 u 18:52

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić i branič Dejan Lovren najavili su ogled sa Slovenijom

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su tri važne kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. U srijedu u 20:45 'Vatreni' igraju protiv Slovenije u Stožicama, a onda slijede i utakmice s Ciprom i Maltom. Uoči prve prepreke pred novinare su izašli izbornik Zlatko Dalić i branič Dejan Lovren.

'Slovenija je odlična ekipa s nizom dobrih igrača, a Iličić je prva zvijezda. Sjajno igra u Atalanti, ali sve ovisi o nama', rekao je u uvodu Lovren pa se osvrnuo i na neobičnu situaciju da počinju kvalifikacije za SP, a Euro još nije odigran:

'Ništa nas više ne može iznenaditi. Tako je kako je. Trebamo ovo odraditi, a onda se u svibnju početi spremati za Euro.'

Lovren se osvrnuo i na povratak Šime Vrsaljka koji je nedostajao repreznataciji.

'Šime je jako važna karika i sretni smo što se vratio. On je dobri duh u našoj reprezentaciji i nadam se da će ostati još nekoliko godina', poručio je Lovren.

Nakon njega je riječ preuzeo Zlatko Dalić.

'Tek počinju kvalifikacije i ni mi, ni Slovenci nismo u idealnoj situaciji. Oni su domaćini i imaju moj veliki respekt. Ne smijemo ući u utakmicu s 'lako ćemo'. Nema laganih utakmica, ali nema ni onih ključnih. Moramo biti ozbiljni.'

Luka Modrić je i s 36 godina prvo ime reprezentacije, a izbornik ne skriva svoje oduševljenje njegovim igrama.

'Svaki put kad dođe u reprezentaciju, on je sretan i zadovoljan. Luka je čudo. Pravi je profesionalac i znam da će i za Hrvatsku biti na razini na kakvoj je u Realu. Nadam se za dobrobit hrvatskog nogometa da će Luka s nama ostati do Katara', poručio je Dalić kojem nedostaju neki igrači kao što su Petković i Rebić:

'Probali smo dvije situacije na treningu. Istina je da nam nedostaju Rebić i Petković, ali imamo dobrih igrača u fazi napada koji ih mogu zamijeniti. Moramo pokazati svoju pravu snagu iako nismo imali vremena za pripreme. Sad su u fokusu kvalifikacije, ali onda ćemo razmišljati o Euru. To tek dolazi na red u lipnju', zaključio je Dalić.