okupljanje u srijedu

Zlatko Dalić aktivirao pretpozive Škoriću i Caktašu; znači li to da netko otpada?

27.05.2019 u 12:25

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, prošlog je tjedna objavio popis kandidata za utakmice protiv Walesa odnosno Tunisa

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom novi je kvalifikacijski ciklus, a 8. lipnja u Osijeku Dalićevi će izabranici ugostiti Wales.

Tri dana kasnije u Varaždinu će se igrati prijateljski ogled protiv Tunisa, te je tu utakmicu izbornik Dalić namijenio za provjeru potencijalnih reprezentativaca.

S toga je popis kandidata, uključujući i tri igrača s pretpozivima bio nešto duži, odnosno na njemu je bilo 28 imena. Između ostalih i dvojca Mile Škorić - Mijo Caktaš.

'Što se tiče igrača na pretpozivu, Caktaš i Škorić će u svakom slučaju biti priključeni reprezentaciji nakon utakmice s Walesom, a uoči utakmice s Tunisom. Ovisno o situaciji s vratarima, možda priključimo i Posavca,' rekao je Dalić prošlog ponedjeljka.

Ipak, Dalić očito ima nešto 'svježije' vijesti što se ostalih kandidata tiče, pa je Škorića i Caktaša pozvao da se reprezentaciji priključe već ove srijede u Split, kada počinje službeno okupljanje.

Drugim riječima, njih bi dvojica mogla konkurirati već i za utakmicu protiv Walesa.

  • +31
Kvalifikacije za Euro 2020, Mađarska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL