novi Nogometni kamp

Zlatka Dalića zbunilo pitanje o novom stadionu u Maksimiru: To nije moja stvar

03.07.2023 u 14:32

Bionic
Reading

Nogometni kamp je velika stvar za sve nas, istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon potpisivanja Sporazuma o darovanju zemljišta Hrvatskom nogometnom savezu u Velikoj Gorici

Hrvatska Vlada i Hrvatski nogometni savez (HNS) su u ponedjeljak u Velikoj Gorici potpisali Sporazum o darovanju zemljišta na kojem će biti izgrađen nogometni kamp.

>> HNS službeno dobio zemljište za nogometni kamp. Bačić: 'Idući je nacionalni stadion!'

HNS se obvezao realizirati projekt u pet godina od dana sklapanja ugovora. Gradnja bi ipak trebala trajati bitno kraće, između godinu i pol i dvije godine.

Kamp bi trebao imati četiri nogometna terena, od kojih će glavni imati između 2.000 i 3.000 sjedećih mjesta. U planu je i izgradnja atletske staze, dvorane koju bi koristile rukometna, odbojkaška i košarkaška reprezentacija, sportska ambulanta, restoran i teretana. Cijena izgradnje je oko 15 milijuna eura.

"Ovo je velika stvar za sve nas," kazao je Dalić dodavši kako se nada da će kamp biti vrhunski.

"Nadam se, svjetska domena za svjetski vrh," poručio je izbornik.

"Novi stadion u Maksimiru? Ne znam to, to nije moja stvar," kratko je poručio Dalić kojeg je, takav dojam ostaje, malo zbunilo pitanje o stadionu u Maksimiru.

  • +33
U Velikoj Gorici potpisan sporazum između Vlade i HNS-a o darovanju zemljišta Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL