više ne može

Šok i nevjerica u Milanu; Zlatan Ibrahimović opet je ozlijeđen, a ovo bi mogao biti i konačni kraj velike karijere

11.04.2022 u 11:17

Bionic
Reading

Godine su učinile svoje i čini se kako je karijera Zlatana Ibrahimovića (40) došla do svog kraja. Talijanski mediji bliski čelnicima Milana tvrde kako je Ibrahimović već odlučio da će na kraju sezone objaviti odlazak u igračku mirovinu, a sve je prelomio nakon nove ozljede koljena

U nedjelju je Milan odigrao samo 0:0 u gostima kod Torina, a u momčadi 'rossonera' nije bili Zlatana Ibrahimovića (40). Iz kluba su nešto ranije objavili kako Zlatan ponovno ima problema s lijevim koljenom, ozljeda je to koja ga muči već neko vrijeme i zbog koje je ove sezone odigrao samo 23 utakmice i zabo tek osam golova.

Realno, nitko niti nije očekivao da će Ibrahimović trajati toliko dugo i igrati na najvišem nivou. Na žalost, godine su učinile svoje i švedski napadač sve je češće ozlijeđen, a oporavak i povratak na teren svakom novom ozljedom traje sve duže i duže.

Ibrahimoviću na kraju sezone završava ugovor s Milanom, a klub mu je ponudio novi, ali uz puno manju plaću. Sam Ibrahimović je još ranije izjavljivao kao nema namjeru otići u mirovinu dok s Milanom ne osvoji neki trofej. Nada da će Ibra ipak nastaviti karijeru i sljedeće sezone naglo je splasnula nakon što Švedska nije uspjela izboriti SP u Kataru krajem ove godine. Nadao se Ibrahimović još jednom nastupu na Mundijalu, bio bi mu to motiv da nastavi, a ovako...

Uz sve to mu je planove poremetila i nova ozljeda, u pitanju je lijevo koljeno i pitanje je hoće li Ibra ove sezone uopće više i zaigrati. Navodno su mu klupski liječnici savjetovali operaciju, ali Ibrahimović je odlučio problem riješiti konzervativnim putem. A do sada nije uspio i koljeno je u sve lošijem stanju...

Izvori bliski Milanu tvrde kako se Zlatan Ibrahimović više nema snage boriti s ozljedama i kako je vrlo realno da na kraju ove sezone objavi odlazak u mirovinu!

  • +6
Zlatan Ibrahimović vs Bologna Izvor: Profimedia / Autor: Claudia Greco / ipa.net / Sipa Press / Profimedia

Ono što Ibrahimovića najviše muči je činjenica da 'rossoneri' u ovom trenutku sve drže u svojim rukama i ako do kraja sezone upišu svih sedam pobjeda postat će prvaci Serie A po prvi put nakon 2011. godine. A on je ozlijeđen i ne može pomoći suigračima u toj borbi! Ta ga činjenica doslovno ubija, pa je u razgovoru s bliskim prijateljima spomenuo završetak karijere na kraju ove sezone.

Ibrina karijera traje duže od dva desetljeća. Prvi klub u seniorskoj karijeri bio mu je Malmö 1999. godine. Zatim je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United i LA Galaxy. Po drugi put u Milan je stigao prije dvije godine.