samo je jedan pravi

Zlatan Ibrahimović otkrio tko je za njega najbolji nogometaš u povijesti: Želio sam biti kao on, ali nisam bio dovoljno brz...

07.12.2021 u 13:20

Bionic
Reading

Posljednjih je dana Zlatan Ibrahimović izazvao veliku pažnju izvan nogometnih terena objavljivanjem svoje nove biografske knjige 'Adrenalina', a sada je u razgovoru za Corriere dello Sport otkrio još neke detalje iz svoje prebogate karijere

Tako je Zlatan Ibrahimović (40), među ostalim, za Corriere dello Sport izabrao najvećeg sportaša, a potom i najvećeg nogometaša svih vremena po svom odabiru. Njegov je izbor neke iznenadio, a neke i nije...

Za najvećeg sportaša izabrao je Muhameda Alija. Objasnio je da Ali nije najveći samo zbog onog što je radio u ringu već i njegovog ponašanja općenito.

'Zbog njegovog karaktera, osobnosti, zbog toga koliko je bio jak. Govorio je stvari, a ih je i radio...' pojasnio je Ibra.

Za najboljeg nogometaša u povijesti Ibrahimović očekivano izabrao Ronalda Nazaria da Limu. To i nije iznenađenje jer se Ibra oduvijek divio legendarnom Brazilcu.

Poznata je scena od prije petnaestak godina uoči početka jednog milanskog derbija kada je Ibrahimović kao član Intera zadivljeno, s osmijehom na licu, promatrao svog idola koji je tada nastupao za Milan.

  • +6
Fiorentina - Milan, Serie A, 2021/22. Izvor: Profimedia / Autor: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

'Meni je Ronaldo Fenomeno najbolji. Bolji i od Maradone? Nisam gledao Maradonu, možda je za druge generacije baš on najbolji. Ali sam vidio originalnog Ronalda uživo i imitirao sam ga kao dijete. Pokušao sam, ali nisam mogao, nisam bio dovoljno brz kao on', iskreno je priznao Zlatan Ibrahimović.

U uži izbor Ibra nije stavio Cristiana Ronalda i Lea Messija. Tko je za njega bolji?

'Obojica su stvarno dobri. Bio bi to težak izbor. Ako moram birati, onda biram Messija jer sam igrao s njim, vidio sam ga iz prve ruke i znam da sve što radi je prirodno', zaključio je Zlatan Ibrahimović.