više nego zasluženo

Junak hrvatske Davis Cup reprezentacije Borna Gojo u proteklih je deset dana zaradio više nego u cijeloj dosadašnjoj karijeri

07.12.2021 u 09:18

Bionic
Reading

Borna Gojo (23) proživljava najbolje dane u svom životu. Splićanin je svojim fantastičnim partijama za našu Davis Cup reprezentaciju preko noći postao istinska zvijezda. Do jučer praktički nepoznati tenisač postao je junak nacije

'Slučajni junak' hrvatskog tenisa Borna Gojo (23) u ovom je trenutku 281. igrač na ATP ljestvici. Najviši ranking karijere bilo mu 208. mjesto iz rujna ove godine. U igri parova je 447. tenisač svijeta...

Realno, nešto više niti nije mogao napraviti jer je u profesionalnom tenisu službeno tek od 2020. godine, a do sada je gotovo isključivo nastupao na Challenger te ITF Futures turnirima.

Karijeru je Borna Gojo gradio u SAD-u, na Sveučilištu Wake Forest u Sjevernoj Karolini gdje je studirao ekonomiju. Tu je osvojio prvi veliki trofej u seniorskoj karijeri jer je Wake Forest osvojio NCAA titulu u tenisu.

  • +17
Hrvatska Davis Cup reprezentacija 2021. tenis Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Od 2019. godine Borna je član hrvatske Davis Cup reprezentacije, a sad je napokon pokazao da u njemu leži puno veći teniski talent nego što je do sada pokazivao.

Jer Gojo je do sada u profesionalnoj karijeri zaradio 188.009 dolara. A samo u posljednjih desetak dana, koliko je trajala završnica Davis Cup natjecanja, Borna Gojo je zaradio više od toga!

  • +5
Davis Cup finale 2021: Borna Gojo - Andrej Rubljov Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podsjetimo, Hrvatskom teniskom savezu je ulaskom u finale Davis kupa pripalo 730.000 eura, dok će igrači i članovi stručnog stožera između sebe podijeliti njihov dio koji iznosi milijun i 530.000 eura. Od tog dijela Borni pripada 166.000 eura (oko 190.000 dolara)!

Više nego zaslužena nagrada koja će mu, nadamo se, biti poticaj da krene s usponom prema samom vrhu ATP ljestvice.