neuništiv je

Zlatan Ibrahimović još je jednom ispisao nogometnu povijest, a sad lovi novi rekord

25.03.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović (41) je ušao u igru u 73. minuti utakmice Švedske i Belgije, a navijači su ga 'počastili' ovacijama

Svima je jasno da Zlatan Ibrahimović (41) nema namjeru tako brzo odustati od vrhunskog nogometa. Odazvao se zato pozivu švedskog izbornika i priključio reprezentaciji u borbi za plasman na EURO 2024. godine u Njemačkoj.

Jučer je Švedska u Solni igrala s Belgijom, a Ibrahimović je na putu da postavi još jedan rekord.

U igru je ušao u 73. minuti praćen ovacijama navijača jer Zlatan je tako postao drugi najstariji igrač koji je ikad nastupio u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo! Ibrahimoviću je ovo bio 122. nastup za švedsku reprezentaciju u kojoj je debitirao još 2001. godine. Zabio je ukupno 62 gola...

Ibrahimović je jučerašnjim nastupom oborio rekord star skoro 40 godina, nastupivši s 41 godinom i 172 dana protiv Belgije srušen je rekord legendarnog talijanskog golmana Dine Zoffa. Ipak, Zlatan nije postao najstariji igrač u povijesti kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Pomalo nevjerojatno zvuči, ali istu večer rekord koji je Zoff postavio davne 1983. srušio je još jedan igrač - napadač Gibraltara Lee Casciaro.

Casciaro je nastupom protiv Grčke postao najstariji igrač u povijesti kvalifikacija za Euro, nastupivši s 41 godinom 176 dana, a Ibrahimoviću je 'pobjegao' za samo četiri dana.

No, Šveđani već u ponedjeljak igraju doma s Azerbajdžanom i to je prava prilika za novi rekord Zlatana Ibrahimovića!

Svima je jasno da će Zlatan učiniti sve da i postane najstariji strijelac u kvalifikacijama, no u petak navečer to jednostavno nije bilo moguće. Belgija je bila uvjerljiva, Romelu Lukaku je zabio 'hat-trick' za uvjerljivu pobjedu 3:0.