sky sport tvrdi

Veliki preokret u karijeri Zlatana Ibrahimovića; oblači dres koji nije nosio još od 2016. godine: On je najbolje što smo imali...

16.03.2021 u 11:04

Bionic
Reading

Iako već u 40. godini života, Zlatan Ibrahimović i dalje igra odličan nogomet. Pokazuje to u dresu Milana, za koji je ove sezone zabio 14 golova te ga držao u utrci s Interom za vrh Serie A. Stoga nije čudo da su se razveselili u švedskoj reprezentaciji kada je Ibrahimović najavio mogući povratak

Zlatan Ibrahimović povukao se iz reprezentacije nakon Eura 2016. godine.

Činilo se tada da bi karijera ovog odličnog nogometaša mogla biti u silaznoj putanji, tim prije što je iz Europe otišao u SAD.

Međutim nakon dvije sezone u LA Galaxyju stigao je poziv Milana, a klub u kojem je tada jednu od glavnih riječi imao i naš Zvonimir Boban izvukao je jackpot. Jer Ibrahimović je zaigrao na vrhunskom nivou, bez obzira na svoje godine.

Očito ga je sve to oraspoložilo, pa je smekšao i svoj stav oko nastupa za reprezentaciju.

Zlatan Ibrahimović tako je od ovog utorka opet igrač Švedske, jer izbornik Janne Andersson objavio je popis kandidata za kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP.

'On je vrlo dobar nogometaš, najbolje što smo imali u Švedskoj i bit će jako zabavno gledati njegov povratak', rekao je izbornik Švedske Janne Andersson.

Švedska će igrati dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022. protiv Gruzije na svom terenu 25. ožujka i Kosova na gostovanju tri dana kasnije. Za kraj reprezentativnog okupljanja Švedska će na svom terenu 31. ožujka odigrati prijateljsku utakmicu protiv Estonije.

No iako se još uvijek oporavlja od ozljede, pa ne igra za Milan, sigurni smo da će Anderssonu biti puno potrebniji na Euru u lipnju, jer Švedska je u skupini sa Španjolskom, Slovačkom i Poljskom.