teški dani Simone Biles

Životna drama najbolje svjetske gimnastičarke; napustila je natjecanje i priznala: Moram se usredotočiti na svoje mentalno zdravlje, ne vjerujem više sebi...

Bionic
Reading

Američke gimnastičarke doživjele su šok u finalu višeboja na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je ruska ženska gimnastička reprezentacija osvojila naslov pobjednica! Lilija Ahajmova, Viktorija Listunova, Angelina Melnikova i Vladislava Urazova osvojile su 169.528 bodova i detronizirale Amerikanke, koje su osvajale ekipno zlato u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016. godine

Amerikanke su sa 166.096 bodova osvojile srebro, prvenstveno zbog nespremnosti njihove heroine s Igara u Riju Simone Biles.

Osvajačica četiri zlata otprije pet godina Biles u utorak je izvela samo jedan preskok nakon kojega je napustila natjecanje!

Prema nekim izvještajima, Biles je odustala od ekipnog finala zbog ozljede, a prema nekima zbog mentalnih problema. Bez Biles, Jordan Chiles, Sunisa Lee i Grace Mc Callum su držale korak s Ruskinjama sve do posljednje sprave partera, no na toj je spravi Chiles podbacila, pa su Ruskinje na kraju sakupile gotovo dva i pol boda više.

Broncu su osvojile Britanke Jennifer Gadirova, Jessica Gadirova, Alice Kinsella i Amelie Morgan sa 164.096 bodova, 0.458 više od četvrtih Talijanki.

No, priča dana je i dalje životna drama najbolje svjetske gimnastičarke. Simone Biles očigledno ima velikih problema, a o svemu je nakon svega i sama progovorila. I nije zvučala optimistično... Naime, jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena i osvajačica četiri zlata otprije pet godina potvrdila je kako nije sigurna hoće li se u četvrtak natjecati u ženskom višeboju.

'Nakon izvedbe koju sam odradila jednostavno nisam htjela nastaviti', rekla je Biles sa suzama u očima te nastavila:

'Vidjet ćemo što će biti do četvrtka, samo se pokušavam pripremiti za sljedeći test.'

Bio je to zapanjujući i razočaravajući početak Olimpijskih igara za američke gimnastičarke koje su očekivale dominaciju.

Biles je nakon svega na društvenim mrežama napisala kako osjeća da nosi težinu svijeta.

'Doista se osjećam kao da ponekad imam težinu svijeta na svojim ramenima. Olimpijske igre nisu šala', istaknula je te dodala i kako su neke stvari važnije od medalja:

'Ne vjerujem više sebi. Pokušala sam izaći za ekipu, no moram se usredotočiti na svoje mentalno zdravlje...'

Biles je do sada na Olimpijskim igrama osvojila četiri zlata, srebro i broncu, dok je na Svjetskim prvenstvima osvojila 19 zlatnih medalja.