španjolci se raspisali

Zinedine Zidane vraća se na trenersku klupu puno prije nego je planirao? Ova mega-momčad ne igra kako se očekuje, pa su nazvali francusku legendu

30.10.2021 u 12:14

Bionic
Reading

Francuska nogometna legenda, 49-godišnji Zinedine Zidane, koji se nakon igračke karijere bacio u trenerske vode, prema pisanju španjolskih medija, pred novim je angažmanom

Zinedine Zidane u dva je navrata vodio madridski Real. S time da mu je prvi mandat (tri Lige prvaka, jedno prvenstvo, jedan španjolski Super kup i po dva svjetska klupska naslova i Uefina Superkupa), od 2016. do 2018. bio kudikamo uspješniji od drugog. U drugom, od 2019. do 2021. osvojio je 'tek' jedan naslov španjolskog prvaka i španjolski Superkup.

Ovog je ljeta odlučio uzeti predah, i prvo se vrijeme kalkuliralo kako Zidane čeka priliku na klupi francuske reprezentacije.

No, kako je do SP-a u Kataru, a na koje bi se Deschampsova momčad trebala kvalificirati, samim time i pod njegovim vodstvom baciti u obranu naslova prvaka, čini se da bi to za Zidanea ipak bila preduga stvaralačka pauza.

O njegovim angažmanima zato se špekulira svako malo. Doduše, najčešće ga se veže uz jedan klub, a riječ je o PSG-u. Tako je bilo i nakon remija 1:1 kod Club Bruggea u prvom kolu Lige prvaka.

Ipak, momčad Mauricija Pochettina kasnije je zaredala s boljim rezultatima. No, kako igra i dalje nije na nivou, tim prije što u sastavu ima igrače od kojih se očekuju najveći uspjesi, a potvrdila je to i predstava u petak protiv Lillea, u kojoj je aktualni francuski prvak nes(p)retno izgubio u samoj završnici dvoboja, odmah u subotu ponovno su krenule priče oko Zidaneova dolaska u 'najjači klub svijeta'. Barem po imenima igrača koje ima.

Suradnja s Neymarom, Messijem i Mbappéom, potom i 'njegovima' Sergijom Ramosom i Keylorom Navasom, odnosno Donnarummom igra ključnu ulogu, a osvajanje Lige prvaka s još jednim klubom bio bi velik izazov i za Zidanea.

No, ovakvih priča sigurno će biti još puno. Posebice ako se nešto drastično ne promijeni u igri PSG-a.

  • +10
PSG - Lille (Ligue 1) Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT